Stanišić: Luku Kotor ništa ne obavezuje da Jonicu vrati u radni odnos

"Budući da je postupak po žalbi pred drugostepenim sudom smatramo da je pridavanje značaja nepravosnažnoj presudi ništa drugo do pokušaj vršenja javnog pritiska na postupajući sud, na koji pritisak će sud vjerujemo odoljeti"

3259 pregleda 2 komentar(a)
Luka Kotor (ilustracija), Foto: Miloš Rudović
Luka Kotor (ilustracija), Foto: Miloš Rudović

Punomoćnici Luke Kotor, advokat Željko Stanišić i punomoćnik Miloje Nišavić, demantovali su da ta kompanija nekadašnju rukoviditeljku administratovnog sektora Snežana Jonica mora vratiti na posao.

Oni su reagovali na tekst "Jonica nezakonito dobila otkaz, Luka Kotor da je vrati za direktoricu administrativnog sektora", objavljen na portalu Vijesti.

U reagovanju, koje potpisuje Stanišić, se navodi da Luku Kotor u ovom momentu "ne obavezuje nikakva pravosnažna presuda kojom se Jonica mora vratiti na posao u Luci Kotor, odnosno kojom bi bilo utvrđeno da je rješenje o otkazu nezakonito".

"Prilikom donošenja pobijenog rješenja Luka Kotor je u cjelosti ispoštovala zakonsku proceduru, pa tako ne stoje kao tačni navodi da se gospođa Jonica izjasnila u ostavljenom roku da prihvata ponudu i Aneks ugovora", navodi se u reaagovanju.

Dodaju i da odbacuju navode o degradaciji Jonice prilikom dostavljanja ponude i Aneksa ugovora.

"Ovo iz razloga što je ponuda i sam Aneks ugovora bio usklađen sa stepenom obrazovanja i stručne spreme gospođe Jonice pa ne vidimo na šta bi se odnosila ta navodna degradacija bilo koga. U pogledu dostavljanja ponude i samog Aneksa ugovora, ističemo da je Luka Kotor isto dostavila na zvaničnu adresu koju je gospođa Jonica ostavila poslodavcu pa je u tom pravcu u ovom momentu suvišno bilo šta dalje komentarisati. Luka Kotor je u svemu postupila u skladu sa vitalnim propisima Zakona o radu, s obzirom da se ne radi o upravnom sporu to se član 84 Zakona o upravnom postupku ne može primijeniti u konkretnoj pravnoj stvari".

U reagovanju advokata se navodi i da sud nema nadležnost da kod poslodavca organizuje proces rada, "pa samim tim nije moguće ni da zaposlenog vrati na isto radno mjesto".

"Sa iznijetih razloga, preuranjeno je i suviše neozbiljno komentarisati presudu koja nije pravosnažna. Budući da je postupak po žalbi pred drugostepenim sudom smatramo da je pridavanje značaja nepravosnažnoj presudi ništa drugo do pokušaj vršenja javnog pritiska na postupajući sud, na koji pritisak će sud vjerujemo odoljeti", navodi se u reagovanju Stanišića

Bonus video: