JP Morsko dobro raspisalo javnu nabavku za osiguranje odgovornosti brodara

Riječ je o jednostavnoj nabavci procijenjene vrijednost 9.000 eura za koju će ponude biti otvorene sjutra, a rok izvršenja ugovora je godinu dana od dana potpisivanja ugovora

19272 pregleda 35 reakcija 8 komentar(a)
Proširenje flote prije ljetnje turističke sezone: Trajekt “30. avgust”, Foto: Morsko dobro
Proširenje flote prije ljetnje turističke sezone: Trajekt “30. avgust”, Foto: Morsko dobro

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisalo je javnu nabavku za osiguranje odgovornosti brodara (“Vasilije” i “30. avgust”) za štete na motornim vozilima koja su predmet prevoza trajektom.

Riječ je o jednostavnoj nabavci procijenjene vrijednost 9.000 eura za koju će ponude biti otvorene sjutra, a rok izvršenja ugovora je godinu dana od dana potpisivanja ugovora.

”Potrebno je nadoknaditi nastale štete na vozilima koja se prevoze trajektom u sljedećim slučajevima - propusta i grešaka osoblja trajekta u vezi sa vozilima koja se prevoze, kod propusta u organizaciji reda i načina ulaska, smještaja i izlaska vozila sa trajekta, za vrijeme plovidbe ako usljed nevremena i valova dođe do pomjeranja vozila i njihovog međusobnog kontakta, ili kontakta vozila sa zaštitnom ogradom trajekta, pomjeranja vozila i oštećenja usljed udara trajekta u obalu, naglog zaokreta trajekta u plovidbi radi izbjegavanja sudara na moru, ili iz makar kojih drugih razloga koji potiču od ponašanja samog trajekta u plovidbi i nautičkih, tj. plovidbenih aktivnosti zapovjednika i njegove posade”, navodi se, između ostalog u karakteristikama javne nabavke.

Izvršni direktor Morskog dobra Mladen Mikijelj nedavno je “Vijestima” rekao da su plovila osigurana, a samim tim i putnici, dok je osiguranje vozila u proceduri i biće obezbijeđeno do trenutka kada će početi sa naplatom karata.

Državna kompanija je preuzela upravljanje jedinom trajektnom linijom u državi Kamenare-Lepetani i u svojoj floti za sada ima dva trajekta, a uskoro trebaju da se nabave još tri trajekta kako bi se saobraćaj na ovoj liniji nesmetano odvijao.

Vlada je 10. aprila na telefonskoj sjednici, usvojila Informaciju Morskog dobra u vezi postupka nabavke preostalih neophodnih trajekata i zadužila je državnu firmu da sprovede hitan postupak javne nabavke kupovine tri trajekta.

Bonus video: