Vujović: Pred Crnom Gorom veoma uspješna ljetnja sezona

“Ono što nas u ovom trenutku posebno ohrabruje jeste dobra popunjenost hotelskih kapaciteta tokom aprila, kao i dobre najave za maj", kazala je Milena Vujović

4283 pregleda 9 komentar(a)
Vujović, Foto: Mediabiro
Vujović, Foto: Mediabiro

Pred Crnom Gorom je, na osnovu trenutnog broja turista i najava, veoma uspješna turistička sezona, saopštila je predstavnica Nacionalne tutrističke organizacije (NTO), Milena Vujović.

Ona je podsjetila da je u Crnoj Gori, prema podacima koje lokalne turističke organizacije dostavljaju Nacionalnoj turističkoj organizaciji (NTO), u četvrtak boravilo 29 hiljada turista, što je 50 odsto više u odnosu na 2019.

“Ono što nas u ovom trenutku posebno ohrabruje jeste dobra popunjenost hotelskih kapaciteta tokom aprila, kao i dobre najave za maj”, kazala je Vujović Mediabirou i dodala da su to zasigurno dobri pokazatelji i uspješne predsezone.

Prema njenim riječima, NTO je uložila napore kako bi se Crna Gora pozicionirala i kao cjelogodišnja destinacija, a u tom pogledu ohrabruju i međunarodna istraživanja poput istraživanja ITC, koja pokazuju da Evropljani sve više žele da putuju van glavne sezone.

“Da je pred Crnom Gorom uspješna ljetnja turistička sezona mišljenja su i hotelijeri”, navela je Vujović i kazala da su najave dosta bolje u odnosu na prethodnu godinu, te da su pojedini hoteli već popunjeni za jun, jul i avgust.

Vujović je kazala da su u Crnoj Gori trenutno najbrojniji turisti iz regiona, ali da je zapažen i veliki broj turista iz Turske, Njemačke, Austrije, Poljske i Češke.

“Kada je riječ o nastavku sezone, što se tiče najava očekujemo veliki broj turista iz Kazahstana, Baltičkih zemalja, Egipta kao i Skandinavije, to su sve tržišta sa kojima imamo dobru avio-povezanost”, poručila je Vujović.

Bonus video: