Ostojić razriješen sa funkcije u Luci Bar

U saopštenju se navodi da se Odbor vodio poslovnom politikom kompanije koju afirmiše a koja ima za cilj očuvanje uspostavljenih etičkih načela i podsticanje profesionalzima u radu

18443 pregleda 376 reakcija 29 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Odbor direktora Luke Bar razriješio je na današnjoj sjednici Miloša Ostojića sa funkcije predsjednika Revizirskog odbora i članstva u ovom tijelu, zbog izjave na svom privatnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk, saopšteno je iz ove kompanije.

U saopštenju se navodi da se Odbor vodio poslovnom politikom kompanije koju afirmiše a koja ima za cilj očuvanje uspostavljenih etičkih načela i podsticanje profesionalzima u radu.

Podsjećamo, bivšem predsjedniku Revizorskog odbora "Luke Bar" Milošu Ostojiću (35) određeno je zadržavanje do 72 sata.

Ostojić je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Iz Luke Bar su kazali da je jedinstvenim stavom, Odbor direktora istakao da svaki pojedinac koji svojom izjavom i ličnim stavom, ponašanjem, izlazi iz okvira poslovne politike koja ima za cilj trajne zajedničke vrijednosti, profesionalne standarde u radu i etičke norme, mora biti razriješen sa dužnosti.

"Bez obzira na koju je funkciju lice angažovano ili zaposleni raspoređen u preduzeću "Luka Bar", isti ne može biti dio sistema ubuduće", navodi se u saopštenju Luke Bar.

"U skladu sa Etičkim kodeksom Luke Bar, nulta je tolerancija na kršenje odredbi, kojima se jasno definiše da Luka svoje poslovanje gradi na trajnim vrijednostima, etičkim normama, standardima i uzisima kojima se profiliše i afirmiše profesionalizam, efikasnost, izvrsnost kao bitni elementi svog korporativnog identiteta i integriteta", zaključuje se u saopštenju te kompanije.

Bonus video: