EPCG i Đukanović novčano kažnjeni zbog popusta za penzionere i nezaposlene

Prijavu protiv EPCG i Đukanovića podnijela Regulatorna agencija za energetiku. Odlukom Suda za prekršaje, EPCG je dužna da plati kaznu od 5.000 eura, a Đukanović od 500 eura

37871 pregleda 65 reakcija 38 komentar(a)
Foto: EPCG
Foto: EPCG

Sud za prekršaje novčano je kaznio Elektroprivredu Crne Gore (EPCG) i predsjednika Odbora direktrora tog državnog preduzeća Milutina Đukanovića zbog odluke o odobravanju popusta na račune za utrošenu električnu energiju penzionerima sa penzijom nižom od 222 eura i nezaposlenim licima sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Prijavu protiv EPCG i Đukanovića podnijela je Regulatorna agencija za energetiku

Odlukom Suda za prekršaje, EPCG je dužna da plati kaznu od 5.000 eura, a Đukanović od 500 eura.

"Stav poslovodstva EPCG je da ovakvo rješenje Suda za prekršaje, kao nezakonito, ne može opstati u našem pravnom sistemu, a – bez namjere da prejudiciramo ishod – vjerujemo da će takvu ocjenu dati i Viši sud u postupku po žalbi naše kompanije. Smatramo da smo, kao najvažnija kompanija u državi, pored standardnih obaveza u vidu stabilne proizvodnje i urednog snabdijevanja električnom energijom, dužni i da, na fonu društvene odgovornosti, konstantno vodimo računa o potrebama i statusu naših kupaca te da izražavamo poseban senzibiltet prema građanima – budući da zbog njih postojimo – a to se, nesumnjivo, odnosi i na nastojanje da se, kroz politiku popusta, ostjetljivim kategorijama stanovništva, kakve su penzioneri sa nižim primanjima i nezaposlena lica, omogući što lakši prolazak kroz veoma kritičan period, kakav je bio i onaj obilježen pandemijom COVID-19. Pitamo se, dakle, da li je kažnjavanje društvene odgovornosti dobar način da se stimuliše – briga o opštem dobru", navodi se u saopštenju EPCG.

Dodaju da će nastaviti da vode računa "o dobrobiti naših kupaca".

"A nadamo se da će i institucije sistema biti na visini zadatka te da će im briga o opštem interesu ubuduće biti na prvom mjestu, kako ne bismo dolazili do situacija, poput ove, u kojima se očigledno nastoji kazniti društveno odgovoran odnos", zaključuje se u saopštenju EPCG.

Bonus video: