Karte za trajekt od 1,5 do 10,5 eura, besplatno za bicikla, vatrogasce, Hitnu pomoć, Vojsku i policiju

Cjenovnik Morskog dobra neće stupiti na snagu dok se linija Kamenari - Lepetane ne stabilizuje, odnosno dok država ne nabavi barem još jedan trajekt

23274 pregleda 73 reakcija 63 komentar(a)
Foto: Vlada/Youtube
Foto: Vlada/Youtube

Vlada je na današnjoj sjednici predstavila cjenovnik za prevoz na trajektnoj liniji Kamenari - Lepetane, po kojem će karte koštati od 1,5 do 10,5 eura.

Naglašeno je da cjenovnik Morskog dobra neće stupiti na snagu dok se ta linija ne stabilizuje, odnosno dok država ne nabavi barem još jedan trajekt.

Ministarka ekologije, urbanizma i prostornog planiranja Ana Novaković Đurović kazala je da je Upravni odbor Morskog dobra donio cjenovnik na sjednici 17. marta, ističući da je to preduzeće dalo više pogodnosti.

Ona je rekla da je uvedena sezonska (od 1. juna do 1. oktobra) i vansezonska (od 1. januara do 1. juna i od 1. oktobra do 31. decembra) karta za motocikle i mala putnička vozila za fizička lica.

Cijena vansezonske karte za motocikl iznosiće 1,5 eura, a u toku sezone 2,5 eura. Karta za mala putnička vozila iznosiće četiri eura, odnosno pet eura u sezoni, dok bi za kamione i kombi vozila iznosila 10,5 eura.

U skladu sa Pravilnikom o načinu ostvarivanja prava na mjesečnu kartu i povlašćeni prevoz na liniji Kamenari-Lepetane, predviđeno je da trajekt besplatno mogu koristiti bicikla, vozila Hitne pomoći i vatrogasne službe, službena vozila Vojske Crne Gore i Uprave policije.

Predviđena je i posebna cijena sezonske karte za građane Herceg Novog i Tivta, koja će za motocikle iznositi 1,5 eura, dok će cijena vansezonske i sezonske karte za mala putnička vozila biti tri eura.

"Cjenovnik je dobio neophodne saglasnosti Ministarstva finansija i Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama", istakla je ministarka Novaković Đurović.

Bonus video: