"CEE-BIG" preuzeo i "Capital plazu"

Ova kompanije je prošle godine kupila i tržni centar "Delta", koji je preimenovan u BIG

6780 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Kompanija "CEE-BIG", podružnica izraelskog "BIG Shopping Centers", postala je juče i formalno vlasnik poslovnog centra "Capital Plaze" u Podgorici.

Ova kompanije je prošle godine kupila i tržni centar "Delta", koji je preimenovan u BIG.

U saopštenju se ne navodi iznos za koji su izraelci kupili centar "Capital Plaza", ali su saopštili da je riječ o do sada najvećoj akviciziji u ovom segmentu nekretnina u Crnoj Gori kao i da je "CEE-BIG" sada postao vodeći investitor u Crnoj Gori.

Kako je navedeno "BIG" je najveći vlasnik tržnih i poslovnih centara u Jugoistočnoj Evropi, a posrednik je bio "Colliers Crna Gora" kao ekskluzivni agent u ovoj transakciji.

"Capital Plaze" ima ukupnu površinu od 85.000 kvadratnih metara. Sastoji se od dva poslovna-kancelarijska tornja, hotela CUE, stambeno-komercijalnog kompleksa sa 70 luksuznih stanova, trgovačkom zonom na dva nivoa kao i četiri nivoa garaža sa oko 725 parking mjesta.

Ovaj poslovni centar od 2008. godine gradila je Atlas grupa Duška Kneževića, a 2014. godine ga je preuzela kompanija "Abu Dhabi Capital Management" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nakon čega je završena njegova izgradnja.

Bonus video: