Prvomajska protestna šetnja u Igalu - apel za očuvanje Instituta "Dr Simo Milošević"

"Biće upućen i apel nadležnim institucijama u cilju zaustavljanja dalje antisindikalne diskriminacije koja se vrši nad članovima Nezavisnog sindikata policije Crne Gore", kazali su iz Unije slobodnih sindikata

2305 pregleda 6 komentar(a)
Foto: USSCG
Foto: USSCG

Iz Unije slobodnih sindikata (USSCG) saopštili su da će 1. maja u podne organizovati mirnu protestnu šetnju u Igalu, povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada.

Cilj protestne šetnje je, kako su kazali, obraćanje i apel Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma, Fondu zdravstva i i Opštini Herceg Novi da preduzmu neophodne aktivnosti na planu očuvanja Instituta "Dr Simo Milošević" i očuvanja radnog, ekonomskog i socijalnog položaja zaposlenih u toj ustanovi.

"Ovom prilikom biće upućen i apel nadležnim institucijama u cilju zaustavljanja dalje antisindikalne diskriminacije koja se vrši nad članovima Nezavisnog sindikata policije Crne Gore i zaštite njihovih radnih i sindikalnih prava, kao i druge prvomajske poruke od značaja za svijet rada u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Mjesto okupljanja povodom protestne šetnje je plato ispred II faze Instituta "Dr Simo Milošević". Demonstranti će šetati trasom: Jadranska magistrala - Dubrovačka ulica - ulica Sava Ilića - ulica Pete crnogorske brigade - do kružnog toka u Igalu, gdje će se održati polučasovno okupljanje.

Bonus video: