NLB Banka podržala izgradnju stambenog kompleksa za IT stručnjake

NLB Banka je podržala izgradnju stambenog kompleksa „Cortex selo“, namijenjenog zaposlenima u crnogorskim IT kompanijama. Projekat vrijedan oko 16 miliona eura, biće završen tokom 2025. godine.

20075 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NLB
Foto: NLB

Veliki stepen otvorenosti ka idejama, izuzetnu posvećenost društvu te svijest o važnosti ovog projekta za širi ekonomski kontekst pokazala je NLB Banka, kroz specijalnu ponudu izrazito konkurentnih uslova na tržištu.

“Na najbolji mogući način smo osmislili strukturu finansiranja budućeg rješavanje stambenog pitanja i možemo vam biti garancija ne samo sada, već i u narednih 25 godina. Osim cijene, iskoristili smo svoje iskustvo i znanje kao lider na tržištu stambenog finansiranja u Crnoj Gori, kako bismo strukturirali finansiranje na način prilagođen vama. Ovaj projekat će postaviti nove standarde koji se odnose na održivost stambene izgradnje, ali i podstaći ukupni inovacioni kapacitet Crne Gore. Riječ je o vizionarskom projektu, ne samo za Crnu Goru, a NLB Banka je ponosna da je njegov dio, čime smo pokazali svoju izrazitu društvenu odgovornost“, kazao je Martin Leberle, predsjednik Upravnog odbora NLB Banke.

NLB Banka održivost shvata kao spremnost da što bolje razumije potrebe sadašnjih generacija i istovremeno stvara bolje mogućnosti za buduće. Važan dio njene misije je stvaranje boljeg života i bolje budućnosti za cijeli region.

NLB
foto: NLB

Čvrsto vjerujući da je dom tamo gdje su ljudi, domom doživljava domaći region u kojem posluje i zato želi da doprinese smanjenju odliva IT kadra iz Crne Gore, i da svoju društvenu odgovornost pokaže kroz obezbjeđivanje uslova da ovi mladi ljudi ostanu u Crnoj Gori. Njihova znanja i vještine je teško nadomjestiti u izazovnim vremenima digitalizacije koja su pred nama.

Kompleks stambenih objekata biće izgrađen uz obalu Morače, nedaleko od tržnih centara City Mall i BIG Shopping. Na istom mjestu biće izgrađena i četiri objekta sa najviše četiri nivoa iznad zemlje i podzemnim garažama, kao i sa pratećim sadržajima poput rekreativne zone, parkom za decu i kafeima na otvorenom.

Projekat stambenog obezbjeđenja iniciralo je 19 IT kompanija, koje će pružiti potpunu podršku za svojih 115 zaposlenih i njihovih porodica u riješavanju jednog od važnih životnih pitanja.

Sinergijom ICT Cortexa, članica klastera i partnera do stvaranja nekih novih vrijednosti, humanosti, zajedništva, sinergije, interakcije i edukacije, te pružanja zaposlenima jednog potpuno novog i zdravijeg stila života.