USSCG organizuje u ponedjeljak protestnu šetnju u Igalu

Protestna šetnja će početi 12 sati sa platoa ispred druge faze Instituta i nastaviće se Jadranskom magistralom, ulicama Dubrovačka, Sava Ilića i Pete crnogorske brigade, do kružnog toka u Igalu, gdje će se održati polusatno okupljanje

1431 pregleda 1 komentar(a)
Institut "Simo Milošević", Foto: Slavica Kosić
Institut "Simo Milošević", Foto: Slavica Kosić

Unija slobodnih sindikata (USSCG) organizovaće sjutra, povodom obilježavanja 1. maja - Međunarodnog praznika rada, mirnu protestnu šetnju u Herceg Novom u Igalu, povodom situacije u Institutu “Simo Milošević".

Protestna šetnja će početi 12 sati sa platoa ispred druge faze Instituta i nastaviće se Jadranskom magistralom, ulicama Dubrovačka, Sava Ilića i Pete crnogorske brigade, do kružnog toka u Igalu, gdje će se održati polusatno okupljanje.

"Cilj protestne šetnje je obraćanje i apel poslodavcu, ministarstvima zdravlja, rada i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja i turizma, Fondu zdravstva i Opštini Herceg Novi da preduzmu neophodne aktivnosti na planu očuvanja Instituta i radnog, ekonomskog i socijalnog položaja zaposlenih", kazali su iz USSCG.

Oni su dodali da će tom prilikom biti upućen i apel nadležnim institucijama u cilju zaustavljanja dalje antisindikalne diskriminacije nad članovima Nezavisnog sindikata policije i zaštite njihovih radnih i sindikalnih prava, kao i druge prvomajske poruke od značaja za svijet rada u Crnoj Gori.

Bonus video: