Otvorena avio linija Mančester - Tivat, prvim letom stiglo 160 putnika

Letovi na liniji Mančester - Tivat najavljeni su dva puta nedjeljno, ponedjeljkom i četvrtkom, do kraja oktobra

9017 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Aerodromi Crne Gore
Foto: Aerodromi Crne Gore

Britanska avio-kompanija, Jet2.com uvela je direktne letove na relaciji Mančester - Tivat.

Prvi avion te kompanije sa 160 putnika, sletio je jutros, a putnici su doputovali posredstvom britanskog turoperatora, Jet2holidays.

Letovi na liniji Mančester - Tivat najavljeni su dva puta nedjeljno, ponedjeljkom i četvrtkom, do kraja oktobra.

Izvršni direktor Jet2.com i Jet2holidays, Stiv Hipi naveo je da povratne reakcije korisnika i nezavisnih turističkih agencija govore u prilog velikoj potražnji za letovima i aranžmanima za odmor u Crnoj Gori za ljetnju sezonu.

"Od trenutka kada smo pustili u prodaju karte za ovu destinaciju sa aerodroma u Mančesteru, kod lokalnih korisnika i nezavisnih turističkih agencija bilježi se opredjeljenje za posjetu Crnoj Gori. Omogućili smo korisnicima i nezavisnim turističkim agencijama priliku bez premca kada je riječ o ljetnjem odmoru ove godine", rekao je Hipi.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Ana Tripković Marković je je kazala da su uvjereni da britanski turisti neće ostati ravnodušni prema netaknutoj prirodi, prostranim plažama, gastronomskoj ponudi, brojnim događajima.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Vladan Drašković poručio je da ta kompanija sa zadovoljstvom dočekuju jednu od vodećih avio-kompanija iz sfere turističkih putovanja.

Kako je saopšteno iz Aerodroma Crne Gore, prema dosadašnjim najavama, očekuje se da Tivat tokom ljeta bude povezan sa 35 do 40 destinacija.

Uz Mančester, u Tivtu su trenutno aktivne linije i za Beograd, Istanbul, Helsinki, Berlin, London, Dizeldorf, Tel Aviv i Pariz.

Bonus video: