Crna Gora atraktivna destinacija za njemačke investitore

Ocijenjeno je da se u ekonomskim odnosima Crne Gore i Njemačke bilježe pozitivni trendovi

3447 pregleda 5 komentar(a)
Posjeta delegacije iz Njemačke i predstavnika fondacije Konrad Adenauer, Foto: Prijestonica Cetinje
Posjeta delegacije iz Njemačke i predstavnika fondacije Konrad Adenauer, Foto: Prijestonica Cetinje

Crna Gora je atraktivna destinacija za njemačke investitore, iako mogućnosti za ekonomsku saradnju nijesu u potpunosti iscrpljene, ocijenili su predstavnici gradske uprave Prijestonice Cetinje.

Oni su se danas sastali sa članovima delegacije iz Njemačke i predstavnicima fondacije Konrad Adenauer (KAS), koje su upoznali sa aktivnostima i projektima koje gradska uprava realizuje na planu dinamičnog razvoja Prijestonice, kao i o planovima za budući period.

"Tema sastanka bili su politički i ekonomski izazovi Prijestonice Cetinje u aktuelnom vremenu, kao i mogućnosti unapređenja saradnje i investiranja u Prijestonicu“, navodi se u saopštenju.

Zamjenica gradonačelnika Prijestonice, Ana Novović, iskazala je zadovoljstvo današnjom posjetom i istakla da se nada da će sličnih sastanaka biti još više u budućem periodu.

Ocijenjeno je da se u ekonomskim odnosima Crne Gore i Njemačke bilježe pozitivni trendovi.

Gosti su iskazali posebno interesovanje za dva projekta čija je realizacija u toku i koji će u značajnoj mjeri unaprijediti turističku ponudu grada - žičaru Kotor–Lovćen i izgradnju hotela Lokanda, kao i za program podsticaja za investicije u poslovnu zonu Obod i industrijsku zonu Zagrablje.

"Na kraju sastanaka, iskazano je obostrano zadovoljstvo i spremnost da se izuzetno sadržajna saradnja Crne Gore i Njemačke u narednom vremenu dodatno ojača i unaprijedi kroz mogućnosti investiranja o kojima je bilo riječi“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: