Direktor TO Budva: Sezona je ugrožena dok je Božović u pritvoru

"Nećemo moći da organizujemo brojne velike manifestacije koje se finansiraju iz budžeta", upozorio je Kuljača

8844 pregleda 33 reakcija 39 komentar(a)
Kuljača, Foto: TO Budva
Kuljača, Foto: TO Budva

Direktor Turističke organizacije Budve Nemanja Kuljača saopštio je da je turistička sezona u Budvi je ugrožena dok god se predsjednik Opštine Milo Božović nalazi u pritvoru iz razloga jer je predsjednik Opštine po funkciji predsjednik Skupštine Turističke organizacije Opštine Budva, njenog najvažnijeg organa.

“Takođe, gospodin Božović je predsjednik Savjeta za upravljanje destinacijom, ključnog radnog tijela koje se bavi realizacijom aktivnosti povezanih sa pripremom i funkcionisanjem turističke sezone. Pomenuto tijelo je sastavljeno od svih nadležnih lokalnih i državnih organa, predstavnika turističke privrede i drugih stručnih lica. Oni koji ga drže utamničenog i bez ijednog dokaza, drže čitavu Budvu kao taoca i onemogućavaju našu turističku sezonu, od koje svi živimo. Dok god se gospodin Božović nalazi u pritvoru, nećemo moći da organizujemo brojne velike manifestacije koje se finansiraju iz budžeta Opštine Budva, koje su već bile zakazane, a donijele bi značajan priliv turista i porast prihoda.

"Da ne bi bilo nikakve dileme, zbog špekulacija koje su se pojavile u jednom mediju, gospodin Božović ima moju punu i bezrezervnu podršku jer sam siguran u njegovu nevinost. Takođe, on je legitimni i legalni predsjednik Opštine i ima mandat da tu funkciju vrši sve do kraja. Nema nikakvog govora o njegovoj smjeni ili zamjeni, ni sad, ni uskoro, ni do kraja četvrogodišnjeg mandata na koji je izabran, jer je njegov izbor na funkciju predsjednika Opštine odraz izborne volje građana. Želim ovom prilikom da demantujem dezinformacije da sam jedan od potencijalnih kandidata za bilo koju drugu funkciju. Obavljam funkciju direktora Turističke organizacije Opštine Budva na koju sam izabran isljučivo zahvaljujući podršci koju sam dobio od gospodina Mila Božovića i to ću nastaviti da radim dok god budem imao njegovo povjerenje”, naveo je Kuljača

Bonus video: