Aerodromi Crne Gore: Otvorena linija Riga - Tivat, prvim letom stiglo 149 putnika

"Već od 13. maja Austrian Airlines će, prvi put, Tivat povezati direktnom avio linijom sa Bečom", kazao je direktor tivatskog aerodroma

9112 pregleda 40 reakcija 2 komentar(a)
Jedan od putnika, Foto: Aerodromi Crne Gore
Jedan od putnika, Foto: Aerodromi Crne Gore

Prvi avion na relaciji Riga - Tivat, sa 149 putnika, sletio je u 13,20 časova, čime je uspostavljena direktna avio linija između Crne Gore i baltičkih zemalja, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

"Letovi na liniji Riga - Tivat će se odvijati dva puta sedmično, četvrtkom i nedjeljom do kraja septembra", navodi se u saopštenju Aerodroma Crne Gore.

Navodi se da je to omogućeno posredstvom nacionalne avio - kompanije Letonije "Air Baltic".

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović je poželio putnicima prijatan boravak i iskazao zadovoljstvo zbog otvaranja nove avio - linije, što je kako je kazao, u skladu sa jasnim usmjerenjem Vlade Crne Gore ka diversifikaciji turističkog tržišta.

"Uspostavljanje direktne avio-linije Riga - Tivat je od strateške važnosti za crnogorski turizam. Time smo se otvorili za tržište baltičkih zemalja, za koje vjerujem da ima ogroman potencijal", kazao je Đurović.

On je istakao da Crna Gora može biti zanimljiva turistima sa ovog tržišta, što potvrđuju i najave za predstojeće letove, a prvenstveno zbog raznovrsne turističke ponude, jedinstvene prirode i mediteranske klime.

On je dodao i da postoji potencijal da se Crna Gora na ovom tržištu razvija i kao cjelogodišnja destinacija, jer kako kaže, turisti sa ovih prostora van sezone traže destinacije sa blagom klimom, gdje mogu doživjeti autentično iskustvo i uživati u nacionalnoj kuhinji.

Đurović
Đurovićfoto: Aerodromi Crne Gore

"Imajući u vidu odlične najave za predstojeće letove, vjerujem da je ovo samo korak ka unapređenju avio-povezanosti sa tržištem baltičkih zemalja i da nas u narednom periodu očekuje još značajnih noviteta", zaključio je Đurović.

Predsjednik i izvršni direktor avio-kompanije "AirBaltic", Martin Gaus kazao je da imaju velika očekivanja.

"Ove ljetnje sezone, ‘AirBaltic' pokreće svoj najveći broj novih ruta u jednoj sezoni do sada. Drago nam je što je prekrasni primorski grad Crne Gore, Tivat, među njima i radujemo se što od sada i mi možemo poželjeti dobrodošlicu crnogorskim građanima u naš dom", kazao je Gaus.

Dodao je da se pokretanjem ove linije, nudi ne samo direktna povezanost, već i mogućnost transfera putnika sa preko 100 avio linija iz Evrope i šire, preko naše matične baze u Rigi.

Direktor tivatskog aerodroma Vladimir Praščević je kazao je da je veoma optimističan po pitanju predstojećih letova i da je za Aerodrom Tivat ova linija od velikog značaja.

"Crna Gora je ponovo povezana sa Letonijom. Naš novi partner, renomirana evropska kompanija, spaja Rigu i Tivat. Danas nastavljamo niz koji je nedavno uspostavljen kada je Jet2.com otvorio liniju iz Mančestera ka Tivtu", kazao je Praščević.

"Već od 13. maja Austrian Airlines će, prvi put, Tivat povezati direktnom avio linijom sa Bečom", kazao je Praščević.

On je naglasio da su zadovoljni rezultatima, te da su najave jako dobre a da Crnu Goru u junu očekuju i neke nove linije.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je saopštila da je ranije prvi put predstavljena crnogorska turistička ponuda na sajmu u Rigi, koji je jedan od najznačajnijih događaja u turizmu u tom regionu, te da su realizovane i studijske posjete turoperatora.

"Ove godine nas očekuju i tri nove čarter linije iz Litvanije, Letonje i Estonije od strane avio-kompanije "Air Montenegro", čime će avio-povezanost sa ovim zemljama biti dodatno unaprijeđena", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: