Uprava za kadrove odbila novi Pravilnik o sistematizaciji Ministarstva finansija

Sektor poreske policije ponovo nije predviđen
131 pregleda 2 komentar(a)
Darko Radunović, Foto: Luka Zeković
Darko Radunović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.09.2017. 18:18h

Uprava za kadrove odbila je novi Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta Ministarstva finansija zbog velikog broja novih radnih mjesta, saznaju “Vijesti”.

Prema informacijama “Vijesti” novom sistematizacijom planirano je formiranje novih direktorata u Ministarstvu, među kojima i Direktorat za lokalnu samoupravu, zatim sektora za ljudske resurse i logistiku, stručno usavršavanje i obuku, odeljenje za unutrašnju kontrolu i integritet, odeljenje za koordinaciju i razvoj i odsjek za međunarodnu saradnju.

Ranije je nezvanično pominjan plan o otvaranju 100 novih radnih mjesta u Ministarstvu.

Iz Ministarstva finansija i Uprave za kadrove nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” u vezi sa novom sistematizacijom radnih mjesta u Ministarstvu.

Sistematizacija u Ministarstvu je nekoliko puta stopirana, a u aprilu ove godine povukao je ministar finansija Darko Radunović jer uprave u okviru tog resora nijesu uskladile sistematizacije, ali, navodno, i zbog toga što nema sektora poreske policije.

Iz Ministarstva finansija su početkom godine saopštili da razmišljaju i o eventualnom spajanju Poreske (PU) i Uprave carina.

Sektor poreske policije ponovo nije predviđen, iako je šef tog sektora Miodrag Martinović izabran u februaru prošle godine.

Na neophodnost formiranja poreske policije više puta su ukazivali ekonomski analitičari i predstavnici opozicije, posebno zbog zabrinjavajućeg nivoa poreskog duga koji iznosi preko 700 miliona eura.

Prema Vladinoj Informaciji o stanju poreskog duga iz jula prošle godine, dug iznosi 770 miliona eura, od čega je, prema procjeni Poreske uprave naplativo oko 230 miliona eura.

Bonus video: