Bord "Regionalnog vodovoda": Neophodna pomoć Vlade za nesmetano vodosnabdijevanje primorja

Održana prva sjednica Odbora direktora javnog preduzeća u novom sastavu

2515 pregleda 70 reakcija 2 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Regionalni vodovod Crnogorsko primorje
Sa sjednice, Foto: Regionalni vodovod Crnogorsko primorje

Odbor direktora "Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje" održao je u utorak u Budvi prvu sjednicu u novom sastavu, na kojoj se zaključeno da je neophodna pomoć Vlade, kako bi se vodosnabdijevanje primorskih opština u narednom periodu odvijalo nesmetano, bez uvođenja restrikcija ili drugih oblika ograničenja u vodosnabdijevanju, izazvanih smanjenom izdašnošću izvorišta „Boljesestra“.

Odbor je usvojio „Godišnji izvještaj o realizaciji godišnjeg Plana rada sa finansijskim izvještajem za 2022. godinu“, uz ocjenu da je Regionalni vodovod, "i pored brojnih izazova kojima je bio izložen u 2022", realizovao sve Planom utvrđene obaveze, koje su bile u njegovoj nadležnosti.

"Budući da je ljetnja turustučka sezona na pragu, glavni fokus Odbora direktora svakako je bio na razmatranju informacija i načina o vodosnabdijevanju u toku naredne ljetnje sezone i tom prilikom je konstatovano da je Regionalni vodovod preduzeo niz mjera u cilju urednog vodosnabdijevanja u predstojećoj turističkoj sezoni uprkos vanrednim uslovima sa kojima se ovo Društvo suočava", navodi se u saopštenju.

Kazali su da će se nastaviti sa aktivnostima na unaprjeđenju saradnje sa lokalnim vodovodnim preduzećima na primorju, čiji je krajnji cilj obezbjeđivanje optimalnih uslova za isporuku visokokvalitetne vode lokalnom stanovništvu i posjetiocima.

"Zaključeno je da je neophodno u najhitnijem roku obezbijediti realizaciju predloženih mjera od strane Regionalnog vodovoda, u finansijskom pogledu, za šta je neophodna pomoć Vlade Crne Gore, kako bi se vodosnabdijevanje primorskih opština u narednom periodu odvijalo nesmetano, bez uvođenja restrikcija ili drugih oblika ograničenja u vodosnabdijevanju, izazvanih smanjenom izdašnošću izvorišta 'Boljesestre'", ističe se u saopštenju.

Bonus video: