Rajković nakon smjene i napada na Ibrahimovića imenovan za Jokovićevog savjetnika

Rajković je funkcioner Socijalističke narodne partije (SNP)

27915 pregleda 18 komentar(a)
Rajković, Foto: Privatna arhiva
Rajković, Foto: Privatna arhiva

Vlada je danas imenovala Miloša Rajkovića za savjetnika potpredsjednika Vlade za ekonomski sistem, Vladimira Jokovića.

Vlada je samo sedam dana ranije na predlog Ministarstva kapitalnih investicija kojim rukovodi Ervin Ibrahimović, razriješila Rajkovića sa pozicije vršioca dužnosti direktora Direktorata za drumski saobraćaj i homologaciju vozila.

Rajković je funkcioner Socijalističke narodne partije (SNP), čiji je lider Joković

Rajković je na Fejsbuku optužio Ibrahimović da "radi sve da ga eliminiše", iako je direktorat kojim rukovodi "za devet mjeseci uspješno riješio preko 2.000 predmeta". On je u objavi na Fejsbuku naveo i da je prekinuo praksu nezakonitog uvoza radnih mašina sa falsifikovanim potvrdama, kao i da nije podlegao pritiscima za pozitivna rješenja. Takođe je naveo da je korupciju u ovom sektoru "sveo na nulu i odbio da potpisuje preko reda predmete određenih moćnika koji su hvatali veze preko kabineta".

U dopisu upućenom Rajkoviću 26. aprilu, Ibrahimović navodi da Rajković svoje radne zadatke ne izvršava u zakonu predviđenom roku i obavještava ga da "svakodnevno primamo pritužbe od strane podnosioca zahtjeva koji se odnose na izdavanje saglasnosti za uvoz radnih mašina, rješenja za licence i izvoda iz licenci i da su predmeti u zastoju, odnosno da nijesu završeni u Zakonom predviđenom roku".

Iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI) saopšteno je i da je Upravna inspekcija utvrdila da Rajković ne ispunjava uslove u pogledu radnog iskustva za radno mjesto vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za drumski saobraćaj i homologaciju vozila.

Bonus video: