Australijanac kupio ekskluzivni restoran u Tivtu

Primopredaja jednog od najspecifičnijih restorana novom vlasniku trebalo bi da bude završena početkom oktobra
474 pregleda 9 komentar(a)
restoran Prova, Foto: Siniša Luković
restoran Prova, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 08.09.2017. 18:49h

Kompanija "Primorje Hotels & Restaurants" iz Tivta prodala je najnoviji objekat - atraktivni restoran "Prova", nezvanično je potvrđeno "Vijestima" iz poslovodstva te firme.

Novi vlasnik restorana u Tivtu, jednog od najluksuznijih i najspecifičnijih u Crnoj Gori, je australijski biznismen libanskog porijekla Romi Havat koji je, prema nezvaničnim informacijama, platio 2,4 miliona eura.

Primopredaja restorana novom vlasniku trebalo bi da bude završena početkom oktobra.

Ekskluzivni loung-restoran "Prova" sa pet zvjezdica otvoren je prije sedam godina, a "Primorje" je tada u izgradnju i opremanje navodno uložilo oko milion eura. Restoran površine 570 kvadrata koji ima ukupan kapacitet od 400 mjesta izgrađen je na atraktivnoj lokaciji - na Šetalištu kapetana Iva Visina, u centru Tivta.

Neuobičajenim izgledom koji podsjeća na pramac jedrenjaka, postao je svojevrsni lendmark Tivta.

Vizuelno izuzetno atraktivnu građevinu projektovala je i dizajnirala čuvena italijanska arihetktica Elena Bruza Paskve iz Varezea.

Havat je već duže vrijeme prisutan kao investitor u Crnoj Gori.

On je vlasnik libanskih restorana "Byblos" u Tivtu i u Podgorici, kompanije "Discover Montenegro" stacionirane u tivatskom nautičkom centru Porto Montenegro koja se bavi pružanjem raznih vrsta usluga u elitnom turizmu i čarteru jahti i vazduhoplova, kao i firme "Airways Scenic& Charter" koja se bavi iznajmljivanjem helikoptera i aviona i obavljanjem panoramskih i čarter letova u Crnoj Gori.

Havat je u Podgorici osnovao i crnogorsku podružnicu svoje multinacionalne kompanije "Airways Aviation" koja se bavi školovanjem profesionalnih pilota civilnih vazduhoplova, u skladu sa evropskim EASA standardima.

Škola trenutno, pored ostalih klijenata, za račun Vlade Libije obučava 70 kandidata iz te sjevernoafričke države.

Havat je vlasnik i luksuzne megajahte - jedrenjaka "Riana", dugačke 42 metar, čija je matična luka Porto Montenegro, gdje biznismen ima i stan.

Bonus video: