Plantaže: Podaci ASP odnose se na sezonsku radnu snagu, broj radnika ostao isti

Iz "Plantaža" poručuju da se jedan od primarnih prioriteta nove uprave odnosi se ne sveobuhvatnu racionalizaciju troškova poslovanja i svođenje istih na održivu mjeru.

5485 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Današnje saopštenje Akcije za socijalnu pravdu (ASP), u kojem se tendenciozno spočitava političko zapošljavanje u kompaniji “13.Jul-Plantaže”, zasnovano na pogrešno interpretiranim podacima i ne predstavlja objektivno stanje.

ASP saopštila je da je kompanija Plantaže zaposlila gotovo 400 novih radnika, te da nijesu poznati opravdani ekonomski razlozi za ovolikim uvećanjem broja zaposlenih.

"Broj zaposlenih u kompaniji na dan 31.12.2022. godine iznosio je 636 redovnih radnika i radnika na određeno vrijeme, što je isti broj kao i na današnji dan", kazali su.

Navode da se podaci ASP odnose na sezonsku radnu snagu.

"...koju Plantaže, zbog prirode djelatnosti, svake godine dodatno angažuju, a taj broj u zavisnosti od potreba procesa rada varira od 100 do 500 godišnje".

Iz "Plantaža" poručuju da se jedan od primarnih prioriteta nove uprave, od momenta stupanja na dužnost, odnosi se ne sveobuhvatnu racionalizaciju troškova poslovanja i svođenje istih na održivu mjeru.

"Tome u prilog govori i činjenica da su troškovi zarada u kompaniji u 2022. godini u odnosu na 2019. godinu niži za preko četiri miliona eura", kazali su.

Bonus video: