Senatu Prijestonice još 6.000 eura

”Novac nije dovoljan za isplatu bruto zarada i doprinosa na teret poslodavca nakon uvećanih koeficijenata i dobijenog pozitivnog mišljenja na prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o utvrđivanju koeficijenata za zarade zaposlenih u Službi Senata Prijestonice od strane Vlade 20. aprila ove godine”, navodi se Vladinoj informaciji

2756 pregleda 5 komentar(a)
Dopis upućen krajem aprila: Cetinje, Foto: Shutterstock
Dopis upućen krajem aprila: Cetinje, Foto: Shutterstock

Vlada je prihvatila zahtjev Senata Prijestonice da obezbijedi dodatni novac iz budžeta, odnosno 5,96 hiljada eura, kako bi mogli da isplate bruto zarade i doprinose zaposlenima.

O tome je odlučeno na sjednici izvršne vlasti prošle sedmice.

U Informaciji Vlade navedeno je da je Senat obrazložio zahtjev da novac koji je opredijeljen ovogodišnjim Zakonom o budžetu, za tu namjeni nije dovoljan.

”Novac nije dovoljan za isplatu bruto zarada i doprinosa na teret poslodavca nakon uvećanih koeficijenata i dobijenog pozitivnog mišljenja na prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o utvrđivanju koeficijenata za zarade zaposlenih u Službi Senata Prijestonice od strane Vlade 20. aprila ove godine”, navodi se Vladinoj informaciji.

Senat je Vladi zahtjev uputio krajem prošlog mjeseca i dopunom zahtjeva početkom ovog mjeseca, a povodom obračuna zarada za zaposlene u Senatu Prijestonice, u skladu sa članom 9 Granskog kolektivnog ugovora za oblast uprave i pravosuđa.

Bonus video: