Vlada usvojila program podsticajnih mjera za turizam: Više od 600 hiljada eura za manifestacije, festivale...

"Cilj je obogaćivanje i unapređivanje kvaliteta turističke ponude, uz poboljšanje marketing aktivnosti kako bi se privukli turisti sa novih emitivnih tržišta, u pravcu generisanja većih prihoda u turizmu, produženja turističke sezone, povećanja stepena zauzetosti smještajnih kapaciteta i potrošnja i zaposlenost", naglasio je Đurović

10965 pregleda 16 komentar(a)
Đurović, Foto: Printscreen YouTube
Đurović, Foto: Printscreen YouTube

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila program podsticajnih mjera za turizam za ovu godinu, vrijedan više od 600 hiljada eura.

"Programom podsticajnih mjera u oblasti turizma za 2023. godinu obuhvaćeni su organizovanje manifestacija, festivala, unapređenje ponude podizanja usluga u ruralnom turizmu, razvoj inovativnih turističkih proizvoda i usluga koje obogaćuju ponudu u ruralnom, zdravstvenom, sportskom i drugim vidovima turizma", kazao je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

"Cilj je obogaćivanje i unapređivanje kvaliteta turističke ponude, uz poboljšanje marketing aktivnosti kako bi se privukli turisti sa novih emitivnih tržišta, u pravcu generisanja većih prihoda u turizmu, produženja turističke sezone, povećanja stepena zauzetosti smještajnih kapaciteta i potrošnja i zaposlenost", naglasio je Đurović.

On je istakao da će mjere sprovoditi njegovo resorno ministarstvo dok će mjere podrške za razvoj MICE turizma i podršku za sprovođenje zajedničke kampanje sa tur operatorima, sprovoditi Nacionalna turistička organizacija.

"Ukupan budžet za realizaciju programa podsticajnih mjera u oblasti turizma za ovu godinu iznosi 630 hiljada eura", kazao je Đurović.

Bonus video: