Organizatori: Dosadašnja podrška države Sea Dance festivalu nije državna pomoć, već komercijalna saradnja

"Da je istina ono što Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma i Agencija za zaštitu konkurencije tvrde – da ne postoji mogućnost komercijalne saradnje države i organizatora događaja – Evropa bi ostala bez svojih najvećih manifestacija", navode organizatori festivala

6415 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dosadašnja podrška države Sea Dance festivalu nije državna pomoć, već komercijalna saradnja u vezi sa realizacijom muzičkog festivala, a u cilju pospješivanja lokalne turističke privrede i jačanja promocije destinacije, kazali su organizatori tog festivala.

Oni su se oglasili nakon teksta "Vijesti" pod nazivom "Rampa AZK za festival Sea Dance".

Povezani članci

25. Maj 2023.

Rampa AZK za festival "Sea dance"

Organizatori navode da, na navedeni način, zemlje Evropske unije podržavaju brojne manifestacije, od Olimpijskih igara, preko ATP turnira i drugih sportskih manifestacija, pa do muzičkih događaja kao što su španski Sonar i Primavera Sound, mađarski Sziget, slovački Pohoda festival, hrvatski Ultra festival i drugi.

"Da je istina ono što Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma i Agencija za zaštitu konkurencije tvrde – da ne postoji mogućnost komercijalne saradnje države i organizatora događaja – Evropa bi ostala bez svojih najvećih manifestacija. Ovakve komercijalne saradnje sa državnim institucijama Exitovi festivali imaju u brojnim zemljama širom svijeta, uključujući više zemalja Evropske unije, na čije propise se MERT i AZK u ovom slučaju pozivaju. Među njima je i Sea Star festival u Hrvatskoj, koji je prethodnog vikenda sa ogromnim uspjehom održan u Umagu pred više od 40.000 ljudi i uz značajnu podršku Grada Umaga i Hrvatske turističke zajednice", navodi se u saopštenju.

Kazali su i da je Sea Dance crnogorskoj turističkoj privredi do sada donio više od 60 miliona eura, "neprocjenjivu vrijednost promocije destinacije i gostovanje najvećih svjetskih zvijezda".

Bonus video: