Četvrti avion u floti "Er Montenegra" započeo saobraćaj

Iz kompanije ističu da je uvođenje četvrtog aviona od višestrukog značaja

8353 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Air Montenegro
Foto: Air Montenegro

Državni avio-prevoznik "Er Montenegro" saopštio je da se od 1. juna u njihovoj floti nalazi i avion Embraer E-190.

U pitanju je avion sa 104 sjedišta.

Uz postojeća dva Embraera 195 i jedan Airbus 320, to su, kako su naveli, četiri vazduhoplova sa ukupno 500 sjedišta, kojima će kompanija obavljati saobracaj tokom ovogodišnje ljetnje sezone.

Avion je, pojasnili su, u formi ACMI aranžmana zakupljen od kompanije "Vind rouz" (Wind Rose).

Već prvog dana avion je obavio letove iz Tivta za Prag i Beograd.

Iz kompanije navode da će tokom juna "Er Montenegro" obavljati 25 letova dnevno iz Tivta i Podgorice ka planiranih 16 destinacija.

"Sadašnje stanje prodaje kapaciteta, popunjenost letova i srednja prodajna tarifa potvrdjuju optimizam da će ovo biti rekordna godina u poslovanju nacionalnog prevoznika i da će plan od blizu pola miliona prevezenih putnika biti ostvaren", navodi se u saopštenju.

Iz kompanije ističu da je uvođenje četvrtog aviona od višestrukog značaja, imajući u vidu da je "pred nama puna - visoka turistička sezona, a u interesu turističke i komplementarne privrede, građana i države".

Podsjećaju da će nacionalni avio-prevoznik u toku ove godine saobraćati na redovnim avio linijama ka Beogradu, Ljubljani, Banjaluci, Frankfurtu, Cirihu, Parizu, Lionu, Nantu, Kopenhagenu, Pragu, Istanbulu, koje je obavljao u prethodnoj godini, i po prvi put prema Bratislavi, Brnu, i Sarajevu.

"Pored novih čartera za zemlje Baltika, koji saobraćaju sa aerodroma Tivat, iz Podgorice imamo nove čartere za Ržešov u Poljskoj. Čarter serije letova obavljat će se, kao i prethodne godine, ka Jerevanu, Kairu, Katovicama, u periodu od juna do septembra, dok su čarteri iz Tel Aviva započeli saobraćaj u martu i trajaće do oktobra tekuće godine", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: