Google Pay uz Mastercard kartice Hipotekarne banke

Hipotekarna banka, lider u bankarskim inovacijama na crnogorskom tržištu, u saradnji sa kompanijom Mastercard, svojim korisnicima ponovo donosi novu uslugu, ovoga puta uslugu za mobilna beskontaktna plaćanja, Google Pay.

2848 pregleda 23 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Hipotekarna banka
Foto: Hipotekarna banka

Google Pay korisnicima omogućava siguran, bezbjedan i privatan način plaćanja putem mobilnog telefona, na način koji korisnicima pomaže da izbjegnu davanje svoje platne kartice nekom drugom licu, dodirivanje fizičkih tastera ili razmjenu gotovine. Google Pay će biti dostupan na svim mobilnim telefonima sa Android operativnim sistemom i omogućava da se Mastercard platna kartica, koja se u digitalnom formatu nalazi učitana u mobilnom telefonu, iskoristi kao sredstvo plaćanja pomoću NFC tehnologije. Mogućnosti plaćanja su istovjetne onima koje se koriste kada se upotrebljava Mastercard kartica svakodnevno na svim mjestima na kojima je podržano beskontaktno plaćanje.

Korisnik usluge podatke o kartici čuva u digitalnom obliku u okviru Google Wallet digitalnog novčanika, a kad želi da plati neku stavku ili uslugu, telefon prisloni neposredno na POS terminal i izvršava plaćanje traženog iznosa. Novčanik čini plaćanja sigurnijima kroz višestruke slojeve sigurnosti, koji podrazumijeva standardnu tokenizaciju, koja podrazumijeva da kada Google novčanik koristi za plaćanje, transakcije se vrše pomoću broja virtualne kartice (token). Token je povezan sa dinamičkim sigurnosnim kodom koji se mijenja sa svakom transakcijom.

Za korišćenje Google Pay usluge, neophodno je instalirati aplikaciju Google Wallet na svom Android telefonu i dodati Mastercard kartice.

„U Hipotekarnoj banci smo zadovoljni, jer već tradicionalno, korisnicima donosimo usluge u skladu sa trendovima i njihovim potrebama. Google Pay usluge našim klijentima donijeće sve koristi koje podrazumijeva beskontaktna metodologija plaćanja, uz zagarantovanu bezbjednost. Građani koji koriste android telefone, od danas mogu da obavljaju beskontaktna plaćanja, u okviru aplikacije Gugl novčanik (Google Wallet), brzo, lako i sigurno“, naglasio je Nikola Špadijer, član Upravnog odbora Hipotekarne banke.

Kako bi koristili uslugu Google Pay, korisnici Android uređaja treba da otvore aplikaciju Google Wallet ili je preuzmu sa Google Play digitalne prodavnice. U samoj aplikaciji, korisnik treba da klikne na opciju „Add to Wallet“ i zatim doda Mastercard karticu/ce.

„Mobilna beskontaktna plaćanja predstavljaju jednostavno, sigurno i dostupno platno rešenje, ne samo zato što pametne telefone sa Android platformom već koristi veliki broj građana, već i zato što se obavljaju na istim mestima gde se i inače plaća beskontaktno. Drago nam je što je Hipotekarna banka odlučila da svojim Mastercard korisnicima omogući korišćenje mobilnih plaćanja kao način da unaprede korisničko iskustvo u svakodnevnim aktivnostima,“ izjavila je Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

Korisnici mogu da plaćaju beskontaktno pomoću uređaja koji već imaju u rukama bez potrebe da traže „novčanik“ ili da unose PIN kod, a nije neophodna ni internet konekcija.

Google Pay se može koristiti i na bankomatima sa NFC podrškom, pa su korisnici u mogućnosti da podignu novac sa računa i bez potrebe da vade karticu iz novčanika.

O kompaniji Mastercard

Mastercard je globalna tehnološka kompanija koja posluje u oblasti platne industrije. Naša misija je da povežemo i osnažimo inkluzivnu, digitalnu ekonomiju od koje korist imaju svi i svuda time što svako plaćanje činimo sigurnim, jednostavnim, pametnim i pristupačnim. Kroz korišćenje sigurnih podataka i mreže, partnerstava i oslanjajući se na neprocenjive strasti, naše inovacije i rešenja pomažu pojedincima, finansijskim institucijama, vladama i poslovnim subjektima da ostvare svoj najveći potencijal. Naš koeficijent pristojnosti (DQ) je u osnovi naše poslovne kulture i svega što radimo unutar kompanije i izvan nje. Mi poslujemo na preko 210 tržišta i teritorija i doprinosimo da se izgradi održivi svet u kome su neprocenjive mogućnosti svima dostupne.