JU Zanatska komora nakon 12 godina dobila prostor za rad

Iz Ministartva ekonomskog razvoja i turizma su saopštili da su u sklopu projekta “Komplementarna mjera COVID - Podrška malim i srednjim preduzećima u Crnoj Gori” organizovali dvodnevnu obuku za zanatlije

4875 pregleda 0 komentar(a)
Sa susreta Đurovića i menadžmenta JU Zanatske komore, Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma
Sa susreta Đurovića i menadžmenta JU Zanatske komore, Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma

JU Zanatska komora Crne Gore je nakon 12 godina od postojanja dobila prostor za rad, navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Iz Ministarstva su naglasili da je to bio glavni povod za susret ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića i menadžmenta JU Zanatske komore Crne Gore.

Iz tog resora su pojasnili da su teme razgovora bile i aktivnosti koje Ministarstvo preduzima u cilju unapređenja zanatske djelatnosti u Crnoj Gori kao i izazovi i problemi sa kojima se zanatlije susreću u svom poslovanju.

"Ministar je izrazio spremnost da doprinese daljem unapređenju ove veoma važne djelatnosti za privredu Crne Gore i podsjetio da je u cilju unapređenja uslova za poslovanje zanatlija, Ministarstvo pokrenulo aktivnosti za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zanatstvu", piše u saopštenju Ministarstva

Oni su naglasili da početkom rada Zanatske komore Crne Gore i donošenjem Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zanatstvu stvoriće se povoljniji ambijent za poslovanje i razvoj zanatske djelatnosti u Crnoj Gori.

Iz Ministartva ekonomskog razvoja i turizma su saopštili da su u sklopu projekta “Komplementarna mjera COVID - Podrška malim i srednjim preduzećima u Crnoj Gori” organizovali dvodnevnu obuku za zanatlije.

"U sklopu projekta “Komplementarna mjera COVID- Podrška malim i srednjim preduzećima u Crnoj Gori” koju finansira EU i kofinansira Vlada Crne Gore, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, koji je glavni korisnik projekta, je u protekla dva dana tj. 1. i 2. juna 2023. godine organizovaLo prvu od tri planirane obuke o projektnom ciklusu, unapređenju promocije zanatskih proizvoda i usluga i mogućnosti angažovanja zanatlija u turističkoj ponudi", kazali su oni.

Sa obuke
Sa obukefoto: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma

Naglasili su da su tokom obuke predavači bili stručnjaci iz projektnog menadžmenta i digitalnog marketinga.

"Tokom dvodnevne obuke, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa procesom planiranja, realizacijom i praćenjem projekata, kao i sa načinima uspješne promocije na društvenim mrežama, te načinima povezivanja sa turističkom privredom", dodali su iz Ministarstva

Iz Ministarstva su pojasnili da će obuka za zanatlije iz sjeverne regije Crne Gore će biti organizovana u Bijelom Polju 8. i 9. juna 2023. godine dok će za zanatlije iz primorske regije obuka biti organizovana 15. i 16. juna 2023.godine u Baru. Nakon završenog ciklusa obuka za polaznicima će biti uručeni Sertifikati.

Bonus video: