Veliki dan za Crnu Goru: Crowne Plaza stiže u Kolašin

“Crowne Plaza” će krasiti centar Kolašina!

30987 pregleda 125 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Crowne Plaza
Foto: Crowne Plaza

Kompanija “Magnum Development” i “IHG” grupa potpisali su ugovor o franšizi, tako da će novi hotel u Kolašinu poslovati pod imenom ‘’Crowne Plaza Kolašin’’.

Ugovor su potpisali Izvršni direktor “Magnum Development” Veselin Bečanović i Potpredsjednik za razvoj “IHG” za Jugoistočnu Evropu, Hilko Verstig.

‘’IHG’’ je jedna od najznačajnih hotelskih grupacija Evrope i svijeta koja ima u svom portfoliju preko 6.000 hotela i preko 900.000 soba.

Hotel ‘’Crowne Plaza Kolašin’’ sa 105 smještajnih jedinica će imati SPA i wellness centar, bazen, restoran, bar, garaže sa parking mjestima, a nalazi se u samom srcu centra Kolašina u neposrednoj blizini pješačke zone.

Procijenjena vrijednost Projekta izgradnje hotela po kondo modelu poslovanja iznosi preko 13 miliona eura.

Hotel će se fokusirati na područje zdravstvenog turizma, što će predstavljati jednistvenu ponudu ne samo u Kolašinu, već uopšte u sjevernom dijelu Crne Gore. Ovako koncipirana ponuda, bazirana na konceptu planinskog zdravstvenog turizma će obezbijediti izuzetno dobru posjećenost hotela tokom cijele godine.

Takođe, Hotel ‘’Crowne Plaza Kolašin’’ će predstavljati jedinstven energetski efikasan turistički projekat u Crnoj Gori.

Crowne Plaza
foto: Crowne Plaza

Svečanoj ceremoniji potpisivanja je prisustvovao Predsjednik Vlade Crne Gore g-din Dritan Abazović, koji se obratio brojnim zvanicama iz diplomatskog kora, državnog establišmenta i poslovnog svijeta.

Događaju odražanom ispred Dvorca Petrovića u Podgorici, su, među brojnim gostima, prisustvovali i Njene Ekselencije Ambasadori i Ambasadorke većeg broja država, između ostalih: Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Francuske, Bosne i Hercegovine.

Planirano je da se gradnja hotela završi do kraja 2024. godine, a iz kompanije ističu da ono što izdvaja "Magnum Development" je implementacija savremenih standarda i saradnja sa najboljima, pa otuda i saradnja sa “IHG”, kao i sa konsultantima koji su profesionalno vodili proces pregovora Magnum Development sa IHG: KB Consulting i Advokatska kancelarija Radonjić.

Crowne Plaza
foto: Crowne Plaza

Projekat izgradnje hotela, po kondo modelu poslovanja je dobio odobrenje od Vlade Crne Gore da se uvrsti na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma u junu 2022. godine.