Delegacija PKCG na sjednici Upravnog odbora KIF-a

"Jedna od važnijih tačaka bilo je zauzumanje završnih stavova i definisanje rješenja za osnivanje organizacije KIF-a za djelovanje na Zapadnom Balkanu, sa sjedištem u Podgorici", navode iz Privredne komore

365 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PKCG
Foto: PKCG

Potpredsjednik Privredne komore Crne Gore (PKCG) Nikola Vujović je sa saradnicima učestvovao na sjednici Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma (KIF) u Prištini, u čijem fokusu su bile teme koje su se ticale ocjene rada organizacije tokom tekuće godine, predstavljanje analize inflacije u regionu, te model pružanja odgovora poslovne zajednice na inflatorne i prateće izazove.

Jedna od važnijih tačaka, kako je saopšteno iz PKCG, bilo je zauzumanje završnih stavova i definisanje rješenja za osnivanje organizacije KIF-a za djelovanje na Zapadnom Balkanu, sa sjedištem u Podgorici.

Takođe, donijeta je odluka o uspostavljanju Centra za trening i sertifikaciju na Kosovu, koji će donijeti "značajne benefite za sistem obrazovanja i unapređenja kvaliteta kvalifikacija u oblasti zapošljavanja".

PKCG KIF
foto: PKCG

"Tokom sadržajnih diskusija oblikovalo se i niz drugih zaključaka od značaja za dalji rad u okviru ove važne ekonomske inicijative privrednih komora zemalja Zapadnog Balkana", navodi se u saopštenju.

Komorski investicioni forum (KIF ZB) okuplja šest privrednih komora sa Zapadnog Balkana. Organizacija je osnovana 2017. s ciljem uspostavljanja platforme saradnje koja ima za svrhu obezbjeđivanja jedinstvenog glasa za poslovnu zajednicu, jačanje i unapređenje kontakata među privrednicima, kao i promociju regiona kao atraktivne investicione destinacije.

Bonus video: