Fazno će graditi golf igralište i naselje od 400 miliona

Investitor očekuje da će u saradnji sa lokalnim i državnim vlastima uskoro riješiti i pitanje snabdijevanja vode za zalivanje

16985 pregleda 6 komentar(a)
Posađena prva trava na golf vježbalištu, Foto: Luštica Bay
Posađena prva trava na golf vježbalištu, Foto: Luštica Bay

U narednih šest godina na tivatskom dijelu poluostrva Luštica biće završena fazna izgradnja prvog tzv. šampionskog golf igrališta u Crnoj Gori sa 18 rupa i većeg dijela pratećih ekskluzivnih rezidencijalno-turističkih sadržaja.

Saopšteno je to juče na konferenciji za medije u turističkom rizortu Luštica Bay u Krtolima kod Tivta čiji će novi golf kompleks vrijedan preko 400 miliona eura, biti jedan od najbitnijih segmenata. Iza ove investicije, kao i čitavog projekta Luštica Bay, stoji kompanija Luštica Development, crnogorska kćerka-kompanija egipatsko-švajcarskog konzorcijuma Orascom Development.

“U do sada izvedene zemljane radove na devet od ukupno 18 rupa novog igrališta, gradnju komplikovane vodovodne infrastrukture za navodnjavanje terena i jednog od dva manja vještačka jezera koja služe kao rezervoari za vodu, uloženo je preko pet miliona eura. Formiran je i prostor za tzv. driving range, odnosno golf vježbalište gdje će pored njega raditi i golf akademija, a prije 3-4 nedjelje ovdje smo obavili i sadnju prve trave koja je već zazelenila taj prostor”, kazao je direktor razvoja u kompaniji Luštica Development Daren Tarner.

Naglasio je da će igralište na Luštici zbog svojih karakteristika i okruženja, biti jedno od najatraktivnijih u ovom dijelu svijeta i da će unaprijediti crnogorski turizam.

“Ovdje ćemo imati ukupno 6.519 metara dužine golf rangea, te prateće sadržaje poput golf kluba i novog elitnog golf hotela sa 300 smještajnih jedinica”, kazao je Tarner.

Bonus video: