Za direktoricu Fonda rada izabrana trećerangirana Vesna Ćalović

Ćalović je bila državna sekretarka u Ministarstvu javne uprave kada je ministarka bila Suzana Pribilović, u Vladi Duška Markovića

10824 pregleda 31 reakcija 14 komentar(a)
Sjedište Fonda rada, Foto: Savo Prelević
Sjedište Fonda rada, Foto: Savo Prelević

Upravni odbor Fonda rada za izvršnu direktoricu te institucije na puni mandat od pet godina danas je izabrao Vesnu Ćalović, koja je na konkursu Uprave za ljudske resurse bila trećerangirana.

Ona je bila državna sekretarka u Ministarstvu javne uprave kada je ministarka bila Suzana Pribilović, u Vladi Duška Markovića.

Za Ćalović su glasali predstavnici sindikata, Unije poslodavaca i dva predstavnika Vlade Zoran Ratković (DPS) i Nađa Pekić koja je na toj poziciji kao predstavnica Građanskog pokreta URA.

Na testiranju Uprave za ljudske resurse najviše bodova 43 imala je dugogodišnja službenica Fond rada i njegova v.d. direktorica iz perioda 42. Vlade Ana Mrdović. Sadašnja v.d. direktorica Jelisaveta Zorić Jović imala je 36 bodova, a Ćalović svega 34,33 boda.

Protiv izbora Vesne Ćalović, zbog toga što je bila tek trećerangirana, bila su dva predstavnika Vlade Vuk Novaković i Albert Camaj i predstavnica zaposlenih Vesna Božović.

Povezani članci

14. Jun 2023.

Opet sumnjivi izbori u Fondu rada

Slična situacija bila je prošle godine u Zavodu za zapošljavanje kada je izabran trećerangirani Goran Folić. Vladina komisija je kasnije poništila taj izbor navodeći da je nezakonit, jer nije obrazloženo zbog čega su glasali za trećerangiranog.

Bonus video: