Perunović podnio ostavku zbog korišćenja službene kartice u privatne svrhe

Predsjednika Odbora direktora Željezare naveo da je ostavku podnio iz moralnih razloga, zbog nenamjerne zamjene platnih kartica, odnosno upotrebe službene umjesto privatne i da je odmah ujutro vratio novac na račun kompanije

72380 pregleda 847 reakcija 213 komentar(a)
Marko Perunović, Foto: Boris Pejović
Marko Perunović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.06.2023. 15:06h

Predsjednik Odbora direktora EPCG-Željezara Nikšić, Marko Perunović, podnio je neopozivu ostavku na tu funkciju, zvanično je potvrđeno "Vijestima" iz Elektroprivrede.

On je navodno službenu karticu koristio za privatna plaćanja na jednoj onlajn platformi za kockanje, što je sinoć objavila "Alternativa Crna Gora".

Perunović tvrdi da je u pitanju greška, odnosno da je slučajno zamijenio privatnu službenom karticom i da je novac odmah ujutro vratio na račun kompanije.

"Vijesti" objavljuju tekst ostavke:

Poštovani članovi OD EPCG – Željezara, članovi Odbora direktora EPCG, predsjedniče Odbora EPCG, gospodine Đukanoviću,

U vezi sa pisanjem pojedinih medija i zanimanja javnosti za slučaj korišćenja biznis kartice EPCG – Željezara, i da bih, u prvom redu, sačuvao integritet najznačajnije kompanije u CG - EPCG, kao i ljudi iz njene upravljačke strukture, u prvom redu Vas, od koga sam kao nestranačka ličnost dobio povjerenje da budem na vrhu projekta revitalizacije Željezare, kao i da bih sačuvao svoju porodicu i sebe od zlonamjernih i niskih komentara po društvenim mrežama, dajem svoju neopozivu ostavku na mjesto predsjednika OD EPCG – Željezara.

U svom tromjesečnom boravku na mjestu predsjednika OD EPCG – Željezara svim svojim bićem sam bio posvećen implementaciji biznis-plana, usvojenog od matične kompanije i nesebično sam radio na sprovođenju datih mi zadataka. Od prvog dana sam naišao na značajne poteškoće i opstrukcije, ali me je viši cilj vodio da dajem svoj maksimum.

Nesmotrenost u noći između 27.05 i 28.05, subota na nedjelju, dovela je do zamjene u korišćenju privatne i biznis kartice. Suma koja je povučena sa biznis kartice, odmah sljedećeg dana je uplaćena sa mog privatnog računa, čime se jasno vidi da nikakav pokušaj zloupotrebe i pribavljanja lične koristi nije iskazan.

No, da bi dušebrižnici, pored kojih milionske afere svakodnevno prolaze i čija je smisao postojanja blaćenje uspješnih ljudi, bili potpuno spokojni, ja stojim iza svoje greške (bez obzira što apsolutno nikakva korist nije pribavljena) i dajem svoju neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Odbora direktora EPCG Željezara".

Bonus video: