Herceg Novi: Tender dobio “Entext inženjering”

Opština Herceg Novi potpisala ugovor sa firmom koja treba da izgradi saobraćajnicu na dijelu nove autobuske

3748 pregleda 4 komentar(a)
Ljetnja zabrana građenja do 15. septembra (ilustracija), Foto: Opština Herceg Novi
Ljetnja zabrana građenja do 15. septembra (ilustracija), Foto: Opština Herceg Novi

Tender za izgradnju pristupnog puta za novu autobusku stanicu u Herceg Novom dobila je firma “Entext inženjering” dok su ugovorom određena i dva podugovarača iz Podgorice, firme “Telemont” i “Geoengineering”.

To je saopšteno iz Opštine Herceg Novi kao i da je ugovor potpisao predsjednik lokalne uprave Stevan Katić, dok će radovi sa PDV-om koštati oko 800 hiljada eura.

“Novac obezbjeđuje Uprava za kapitalne projekte po ugovoru koji je potpisala sa Opštinom za realizaciju putne infrastrukture i niskogradnje”, navodi se u saopštenju. Dodaje se da će izvođač biti uveden u posao u roku od 15 dana od dana prijave građenja, a potom će imati šest mjeseci za izgradnju pristupne saobraćajnice.

Kako je “Vijestima” ranije rečeno iz Opštine, ovaj pristupni put je djelimično “naslonjen” na stambene i poslovne objekte, pa će zbog zabrane izvođenja građevinskih radova koja je stupila na snagu od sredine juna, radovi početi tek nakon ukidanja zabrane, odnosno od 15. septembra.

Izgradnja pristupnog puta je, kako navodi iz Opštine, značajna jer će biti izvedeni i radovi na saobraćajnoj infrastrukturi u blizini čime će mještani okolnih naselja imati uređene puteve bez stvaranja gužvi tokom ljeta.

Bonus video: