Za popravku lokomotiva tri miliona

"Intenzivan investicioni ciklus do kraja godine vozni park lokomotiva Montekarga će dovesti do 100 odsto ispravnosti, odnosno mobilnosti", naveli su iz te državne kompanije

4319 pregleda 5 komentar(a)
Vozni park uskoro potpuno ispavan:(ilustracija), Foto: Montekargo
Vozni park uskoro potpuno ispavan:(ilustracija), Foto: Montekargo

U okviru plana optimizacije voznih sredstava, odnosno podizanja nivoa ispravnosti lokomotiva i vagona, vratila se u Crnu Goru treća elektro-lokomotiva sa investicione opravke koju je uradila rumunska kompanija Remarul 16. februar iz Kluža.

Ovo je juče saopšteno iz državne željezničke kompanije Montekargo.

“Realizacija investicione opravke je završena i na četvrtoj elektro-lokomotivi od strane Reloc kompanije iz Rumunije, čiji se povratak u Crnu Goru očekuje do kraja juna mjeseca. U kompaniji Relok iz Krajove u toku je investiciona opravka pete elektro-lokomotive, čiji se završetak očekuje septembra mjeseca tekuće godine. Ovaj intenzivan investicioni ciklus do kraja godine vozni park lokomotiva Montecarga će dovesti do 100% ispravnosti, odnosno mobilnosti. Finansijska sredstva uložena u navedenu optimizaciju su oko tri miliona eura”, saopšteno je iz kompanije.

Iz kompanije tvrde da se od dolaska Miroslava Brajovića za predsjednika Odbora direktora, poentiralo najviše na sprovođenju optimizacije voznih sredstava, kao osnovnog sredstva za realizaciju usluge prevoza roba koji ostvaruje preko 95% prihoda kompanije, kao i na sprovođenju ušteda u svim segmentima koji ne utiču na organizaciju prevoza i bezbjednost u saobraćaju.

Bonus video: