Novi odbor direktora "To Montenegra" bez stručnjaka iz vazduhoplovstva

U odboru direktora nema dosadašnjih članova Mirka Škerovića i Vukadina Stojanovića, koji je do sada bio jedini kandidat sa višegodišnjim znanjem iz upravljanja avio-kompanijom

19916 pregleda 134 reakcija 20 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Vlada je izabrala novi odbor direktora avio-kompanije “To Montenegro” u kome nema stručnjaka iz vazduhoplovstva. U novom odboru se nalaze tri dosadašnja člana - predsjednik Pavle Ljesar, Orhan Hodžić i Suad Đelović, dok su dva nova člana advokat Danilo Marković i inženjer drumskog saobraćaja Mersad Mujević.

U odboru direktora nema dosadašnjih članova Mirka Škerovića i Vukadina Stojanovića, koji je do sada bio jedini kandidat sa višegodišnjim znanjem iz upravljanja avio-kompanijom.

Pavle Ljesar će i u novom sazivu biti predsjednik odbora direktora. On radi kao pilot vladinog aviona. Prema informacijama “Vijesti”, Ljesar je 8. juna ove godine iz ličnih razloga podnio ostavku na mjesto člana i predsjednika Odbora direktora nacionalne avio-kompanije o čemu je tada obavijestio Abazovića i Ibrahimovića.

Orhan Hodžić je vlasnik privatne firme “Oki Air”, koja posluje sa “To Montenegro”. “Vijesti” su ranije pisale da je ta kompanije na aerodromu u Podgorici naplaćivala od putnika naknadu za višak prtljaga i druge usluge a da novac nije proslijeđivala “To Montenegru”. Iz “To Montenegra” su tada saopštili da uskoro sravnjavaju račune sa ovom privatnom kompanijom, ne navodeći podatke o iznosima dugova i potraživanja.

Mersad Mujević je ranije bio direktor Uprave za javne nabavke i bio je član izvršnog odbora DPS-a. Suad Đelović je potpredsjednik Demokratske partije Albanaca. Danilo Marković je pravnik i vlasnik advokatske kancelarije.

Bonus video: