Abazović sa novim bordom "To Montenegra": Na računu kompanije više od sedam miliona eura

Abazović rekao da je novi Odbor direktora imenovan sa ciljem da se izradi dugoročna strategija razvoja tog avio-prevoznika

5574 pregleda 4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Rade Koprivica
Sa sastanka, Foto: Rade Koprivica

Novi Odbor direktora nacionalne avio-kompanije "To Montenegro" imenovan je sa ciljem da se izradi dugoročna strategija razvoja te kompanije, koja će omogućiti i obezbijediti njenu samoodrživost, kazao je premijer Dritan Abazović.

Iz kabineta predsjednika Vlade je saopšteno da je Abazović danas primio novoimenovani bord.

Tokom sastanka se, kako se navodi, razgovaralo o proširenju flote i analizi otvaranja novih, profitabilnih linija koja će unaprijediti dostupnost Crne Gore.

"Izraženo je zadovoljstvo predsjednika Vlade zbog toga što se na računu kompanije u ovom trenutku nalazi preko sedam miliona eura", navode iz Vlade.

Na sastanku je konstatovano da se mora ići ka ostvarenju vizije kompanije koja funkcioniše 365 dana u godini i neće imati sezonalnost u svom poslovanju, te da se takav plan ostvari kroz unapređenje povezanosti sa velikim avio-kompanijama.

Vlada je izabrala novi Odbor direktora avio-kompanije “To Montenegro” u kome nema stručnjaka iz vazduhoplovstva.

U novom bordu se nalaze tri dosadašnja člana - predsjednik Pavle Ljesar, Orhan Hodžić i Suad Đelović, dok su dva nova člana advokat Danilo Marković i inženjer drumskog saobraćaja Mersad Mujović.

U Odboru direktora nema dosadašnjih članova Mirka Škerovića i Vukadina Stojanovića, koji je do sada bio jedini kandidat sa višegodišnjim znanjem iz upravljanja avio-kompanijom.

Bonus video: