Janjušević ponovo na čelu Odbora direktora Rudnika uglja

Reizabran na redovnoj Skupštini akcionara

5905 pregleda 75 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Rudnik uglja
Foto: Rudnik uglja

Kadar Demokrata Dušan Janjušević ponovo je danas izabran za predsjednika Odbora direktora Rudnika uglja u Pljevljima na danas održanoj Konstitutivnoj sjednici Društva.

Na redovnoj Skupštini akcionara Rudnika uglja, održanoj 28. juna, za članove Odbora direktora izabrani su Dušan Janjušević, Srđan Smolović, Miroslav Gogić, Nikola Đuković i Emir Bidžan.

Reizabrani predsjednik Odbora direktora Dušan Janjušević, kako se navodi u saopštenju za javnost, zahvalio se na ukazanom povjerenju i poručio da je pred Rudnikom uglja izazovan period koji će zahtjevati maksimalnu posvećenost svih članova Odbora.

“Izazovi koji su pred nama odnose se prije svega na racionalizaciju poslovanja i smanjenje troškova, a prioritetno na uspješnu realizaciju ključnog projekta izmještanja korita rijeke Ćehotine. Nesporno je da smo imali veliki investicioni ciklus, ali čeka nas i ekološka rekonstrukcija TE “Pljevlja” usljed koje ćemo imati zastoj u isporuci uglja u trajanju od šest do osam mjeseci. Zato vjerujem da će novi sastav Odbora direktora biti jedinstven u donošenju budućih odluka, ali i maksimalno posvećen radu i kontroli nad radom menadžmenta Društva, kako bi što uspješnije realizovali sve poslove koji su nas očekuju u naredne dvije godine. U svemu navedenom ne smijemo zaboraviti ni aktivnosti na pravednoj tranziciji, gdje Rudnik nikako ne smije doprinositi ubrzavanju tih procesa, a sve sa ciljem očuvanja kompanije, a time i grada” istakao je Janjušević.

Bonus video: