Vlada namjerava da "Monstatu" ustupi cijelu zgradu radi popisa

"Zbog obavljanja popisa i na osnovu onoga što su kazali iz Evropske komisije, neophodno je da Monstat koristi kompletnu zgradu", kazao je Damjanović

3071 pregleda 6 komentar(a)
Damjanović, Foto: Printscreen YouTube
Damjanović, Foto: Printscreen YouTube

Vlada namjerava "Monstatu" da ustupi cijelu zgradu za potrebe popisa dok je planirano da Privredni sud sa kojim trenutno dijele objekat, u novembru radi iz zgrade stare Vlade.

"Zgrada u kojoj se trenutno nalaze prostorije Monstata je zgrada u kojoj je Privredni sud. Zbog obavljanja popisa i na osnovu onoga što su kazali iz Evropske komisije, neophodno je da Monstat koristi kompletnu zgradu", kazao je Damjanović.

On je na sjednici Vlade pojasnio da je Uprava za državnu imovinu i katastar predložila davanje "Monstatu" zgrade bez naknada za korišćenje, dok bi se u staroj zgradi Vlade dio kapaciteta ustupio Privrednom sudu.

Damjanović je kazao i da su neophodne dodatne konsultacije kao i da je ministar pravde Marko Kovač tražio još vremena kako postupak ne bi bio na štetu nekog od državnih organa.

"Zgrada u kojoj su Monstat i Privredni sud trenutno nije optimalna za obavljanje njihovog posla, za Monstat posebno u kontekstu popisa, koji treba da bude prioritet", istakao je Damjanović. On je naglasio da od realizacije ove tačke direktno zavisi i realizacija popisa u novembru.

Bonus video: