“Oki Air” tvrdi da im vlasnik nije Hodžić

Iz kompanije koja je poslovni partner “To Montenegra” reagovali na pisanje “Vijesti”

17601 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Posao dobili na javnom pozivu: Hodžić, Foto: Gov.me
Posao dobili na javnom pozivu: Hodžić, Foto: Gov.me

Povodom teksta “Oki Air dobio ugovor, smijenjeni uzbunjivači” koji je objavljen u “Vijestima” 29. juna reagovali su iz kompanije “Oki Air”. Reagovanje koje je potpisao izvršni direktor Danijel Hodžić prenosimi integralno.

Radi ugleda i povjerenja koje naša kompanija i naš brend tokom punih 30 godina uživaju u Crnoj Gori, regionu i Evropi, želimo da odbacimo sve tvrdnje koje su prethodnih dana plasirane javnosti sa ciljem narušavanju ugleda naše kompanije. Prije svega u tekstu se navodi da je Orhan Hodžić vlasnik privrednih društava “Oki Air” u Podgorici, Beogradu i Ljubljani, što je netačno, a što se vrlo lako može utvrditi uvidom u privredne registre, što bi i trebalo da bude obaveza medija - provjeriti tačnost informacija.

Privredna društva “Oki Air” su poslove zastupanja “ToMontenegra” d.o.o. dobile na javnom pozivu na koji je mogla da se prijavi svaka zainteresovana strana koja je ispunjavala tražene uslove, pa samim tim navodi iz saopštenja ne odgovaraju istini. Važno je podsjetiti javnost da je ovakav ugovor potpisan i prije dolaska Orhana Hodžića u Odbor direktora. Tokom prethodnog i aktuelnog perioda zastupanja nacionalne avio-kompanije, na krajnje profesionalan način su se ispunjavale i ispunjavaju sve ugovorene obaveze, prije svega na zadovoljstvo putnika i našeg partnera.

Takođe, netačna je informacija da privredna društva “Oki Air” ne ispunjavaju svoje ugovorene obaveze jer ne postoji mogućnost ponovnog učešća na tenderu, već se redovno vrše finansijska usklađivanja što su i potvrdili i iz kompanije “ToMontenegro” d.o.o. tokom svojih saopštenja.

Na osnovu dobijenih podataka iz “To Montenegra” d.o.o., vrši se redovno usklađivanje međusobnih obaveza, nakon čega se i vrši uplata. Dakle, sve obaveze se obavljaju u skladu sa zakonom i ugovorom. Da postoji bilo kakav problem, kompanija “To Montenegro” d.o.o. ima i dodatnu garanciju naplaćivanja svojih usluga kroz bankarske garancije koje su uredno dostavljene, tako da ne postoji prostor za ovakve insinuacije.

Stojimo na raspolaganju svim državnim organima Crne Gore i medijima da dobiju istinite i objektivne informacije.

Odgovor novinara Gorana Kapora u ponedjeljak

Bonus video: