Đurović: Otkazivanje letova lou kost kompanija je uobičajena pojava, siguran sam da podizanje takse nije presudno

"Crna Gora je ovo ljeto povezana sa brojnim destinacijama i zato hitamo ka rekordnoj sezoni, na žalost onih pojedinaca koji bi voljeli da vide na koljenima"

21654 pregleda 48 reakcija 48 komentar(a)
Đurović, Foto: Printscreen YouTube
Đurović, Foto: Printscreen YouTube

Otkazivanje letova lou kost kompanija je uobičajena pojava koja se dešava kako u regiji tako i širom EU (Evropska unija), saopštio je ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović.

"Te kompanije optimizuju svoje poslovanje i traže maksimalan profit u datom trenutku i ne funkcionišu na principu emocija. Siguran sam da podizanje takse nije presudno u odluci jer je ona najniža u regiji. Letovi su otkazani tek od jeseni što neće uticati na ovu ljetnju sezonu", napisao je Đurović na Tviteru.

On je dodao da vjeruje da će se ubrzo naći alternative, a kako je poručio nije neočekivano da i oni opet uvedu letove.

"Ono što je sigurno jeste,da ni jedna ni druga kompanija neće prekidati letove tokom ljeta iz razloga što im garantuju profitabilnost. Crna Gora je ovo ljeto povezana sa brojnim destinacijama i zato hitamo ka rekordnoj sezoni, na žalost onih pojedinaca koji bi voljeli da vide na koljenima", zaključio je Đurović.

"Vijesti" su 30. juna objavile da Aerodromi Crne Gore nisu zvanično obaviješteni da niskobudžetne avio-kompanije "Ryanair" i "Wizzair" od novembra neće letjeti iz Podgorice prema Barseloni i Zagrebu odnosno ka Rimu i Beču ali postoje najave da se tim rutama neće voziti tokom dijela godine.

Bonus video: