UGI Wholesale, kompanija United Grupe, postala vodeći igrač na regionalnom tržištu telekomunikacija

U okviru United Grupe u Crnoj Gori posluje kompanija Telemach i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizija Nova M i medijska kuća Vijesti

3200 pregleda 0 komentar(a)
Foto: United Grupa
Foto: United Grupa

Nakon samo dvije godine od osnivanja UGI Wholesale, nova kompanija United Grupe pokazala se kao vodeći igrač u veleprodaji telekomunikacionih usluga u južnoj, centralnoj i istočnoj Evropi, saopšteno je iz United Grupe.

"Sjedište ove nove uspješne kompanije nalazi se u Grčkoj, a čine je veleprodajni i tehnički timovi iz svih kompanija članica United Grupe - Grčke, Bugarske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije. UGI Wholesale je za ovo kratko vrijeme uspješno realizovala mnoge složene projekte, čime je sebi obezbijedila mjesto regionalnog telekomunikacionog lidera u oblasti prenosa podataka, mobilne i fiksne telefonije, usluga rominga i veleprodaji govornih usluga.", navodi se u saopštenju.

U okviru United Grupe u Crnoj Gori posluje kompanija Telemach i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizija Nova M i medijska kuća Vijesti.

UGI Wholesale je, putem kompanije Vivacom Bulgaria EAD, postao odobreni pružalac telekomunikacijskih usluga za GÉANT - evropsku istraživačku i obrazovnu mrežu.

"Mreža GÉANT, koju sufinansira Evropska unija, obezbjeđuje informacioni ekosistem infrastrukture i usluga radi unapređenja istraživanja, obrazovanja i inovacija na globalnom nivou. Kao podrška GÉANT-ovoj misiji, UGI Wholesale je na sebe preuzeo i za kratko vrijeme uspješno realizovao više internacionalnih telekomunikacionih projekata, a u cilju povezivanja neosvijetljenim optičkim vlaknima čvorišta iz mreže GÉANT.", piše u saopštenju.

Iz United Grupe su istkali da su u 2021. godine započeti projekti na povezivanju Ljubljane i Zagreba, Zagreba i Beograda, Beograda i Sofije, Sofije i Bukurešta i Sofije i Soluna.

"Svih pet projekata je uspješno realizovano tokom 2022. godine, a iste godine UGI Wholesale tim započinje tri nova projekta - realizaciju transportnih linkova kapaciteta 100 Gbps na relacijama Podgorica-Zagreb, Sofija-Istanbul i Istanbul-Solun, čija je realizacija planirana za 2023. godinu. Uporedo sa ovim projektima, GÉANT i UGI Wholesale šire saradnju i ugovaranjem realizacije dvije nove relacije za 100 Gbps transportne linkove: na relaciji Tirana-Sofija i Sofija-Skoplje.", dodaje se u saopštenju.

"U junu 2023. godine u Tirani, tokom TNC23 konferencije koju je organizovao GÉANT, a čiji je domaćin bila nacionalna istraživačka i obrazovna mreža Albanije RASH, UGI Wholesale postao je član GEANT Programa komercijalnog partnerstva.", zaključuje se u saopštenju.

“U UGI Wholesale smo vrlo ponosni što je naš trud i uspješnu realizaciju složenih projekata prepoznao i proslavio GÉANT, koji ima zadatak da sprovede jednu od najvećih evropskih inicijativa. Srećni smo i što smo uspjeli u ovoj misiji i u najkraćem roku ispunili očekivanja naših partnera. Naša organizacija je izrasla u vrlo snažnog regionalnog igrača koji postiže zapažene rezultate na velikim i zahtjevnim projektima. UGI Wholesale je pouzdan i kredibilan partner u regionu” izjavio je Paolo Ficini, izvršni direktor UGI Wholesale.

Telekomunikaciona mreža United Grupe prostire se širom Evrope, pokrivajući Holandiju, Njemačku, Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu, Srbiju, Bugarsku, Crnu Goru i Grčku, a njena optička mreža ima pristup tržištu od više od 40 miliona ljudi, obezbjeđujući pokrivenost data centra što ga čini jedinim nezavisnim operaterom u regionu s tako širokom pokrivenošću.

United Grupa sa sjedištem u Holandiji, vodeći je telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja, ima preko 15 miliona korisnika, približno 15.000 zaposlenih, kao i godišnje prihode od oko 2,7 milijardi eura. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz cijelog svijeta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicionih kompanija u svijetu.

Bonus video: