Uprava za inspekcijske poslove zapečatila 14 trgovina zbog nepoštovanja zakona

Zapečaćeno devet radnji u Budvi, četiri u Herceg Novom i jedna u Baru, a izrečene su i novčane kazne

18001 pregleda 155 reakcija 12 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Uprava za inspekcijske poslove (UIP) zapečatila je prošle nedjelje ukupno 14 trgovina zbog nepoštovanja zakona.

Kako je saopšteno iz UIP zapečaćeno je devet radnji u Budvi, četirir u Herceg Novom i jedna u Baru, a izrečene su i novčane kazne.

Oni su podsjetili sve privredne subjekte, koji se bave trgovinom na veliko i trgovinom na malo, da u skladu sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini ne mogu obavljati djelatnost tokom državnog praznika 13. jula - Dana državnosti koji obuhvata četvrtak i petak.

"Takođe apelujemo na privrednike da u skladu sa gore pomenutim Zakonom poštuju i neradne nedelje", navodi se u saopštenju.

U dane državnih i drugih praznika, kao i nedjeljom, trgovina na veliko i trgovina na malo, podsjećaju iz UIP, može se obavljati u:

  • apotekama;
  • specijalizovanim prodavnicama ili kioscima za prodaju hljeba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme;
  • benzinskim stanicama i prodavnicama za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica;
  • pijacama;
  • štandovima - tezgama, vitrinama i automatima izvan pijaca i pokretnim prodavnicama;
  • prodavnicama, kioscima i automatima smještenim unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka;
  • štandovima i kioscima u kojima se prodaju robe za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela;
  • skladištima za trgovinu na veliko.

"Ističemo da su za nepoštovanje pomenutih obaveza predviđene novčane kazne i zatvaranje objekata za dane u kojima nije dozvoljen rad i ovim putem apelujemo na privredne subjekte da poštovanjem propisanih obaveza daju svoj doprinos potpunoj primjeni zakona".

Kol centar Uprave za inspekcijske poslove (080/555-555) otvoren za prijave svih neregularnosti svakog dana, tokom praznika kao i vikendima.

Bonus video: