EPCG i Karišik se dogovorili: Bjelopoljac nakon osam dana prekinuo štrajk glađu

"Drago mi je da smo postigli sporazum i nadam se da ono što smo dogovorili će biti ispoštovano u najkraćem mogućem roku kako ne bih morao da dolazim opet u ovu situaciju“, kazao je Karišik nakon razgovora sa menadžmentom EPCG-a

9977 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Karišik, Foto: Svetlana Mandić
Karišik, Foto: Svetlana Mandić

Predrag Karišik iz Bijelog Polja prekinuo je štrajk glađu ispred upravne zgrade Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) u Nikšiću nakon što mu je poslovodstvo obećalo da će, u skladu sa zakonom, raspisati oglas za prijem radnika u funkcionalnoj cjelini Snabdijevanje u Bjelom Polju, gdje je radio skoro dvije godine.

"Drago mi je da smo postigli sporazum i nadam se da ono što smo dogovorili će biti ispoštovano u najkraćem mogućem roku kako ne bih morao da dolazim opet u ovu situaciju“, kazao je Karišik nakon razgovora sa menadžmentom EPCG-a.

Zahvalio se Nikšićanima koji su ga tokom osam dana štrajka obilazili i pružali mu podršku.

Kako je istakao iako je bilo teško nije mu žao što je štrajkovao jer je to uradio "iz ljudskih pobuda".

"Ispoštovaćemo sva zakonsko-pravne okvire za raspisivanjem oglasa za prijem radnika na neodređeno za DC Snabdijevanje uz jasnu naznaku da će prednost imati kandidati koji su stekli iskustvo u ovim poslovima. U FC Snabdijevanju po sistematizaciji postoje upražnjena radna mjesta i jasno je da su nam radnici potrebni", kazao je Tomaš Damjanović, PR u EPCG-u, uz nadu da se ovakve situacije neće više dešavati.

Kako je istakao potrebno je strpljenje svih strana da bi se "sam proces uspješno realizovao" u zakonski propisanim okvirima.

Karišik je, kada je počeo štrajk glađu, kazao da je po ugovoru bio angažovan u Snabdijevanju u Bijelom Polju, da je radno angažovanje trajalo 16 mjeseci, a da je poslednji ugovor koji je potpisao bio na mjesec.

Tražio je ostavku ili smjenu predsjednika Odbora direktora EPCG-a Milutina Đukanovića, koji mu je, kako je tada kazao, obećao posao, ili da ga vrate na posao.

Nakon što je, prije osam dana, razapeo šator na razgovor ga je pozvao direktor Snabdijevanja Jovan Kasalica koji mu je, kako je tada kazao, ponudio da sačeka dva mjeseca i da će biti vraćen na posao.

Odbio je predlog plašeći se da će biti prevaren, ali je nakon osam dana prihvatio ponuđeno vjerujući da će ovoga puta sve biti završeno kako je i obećano.

Bonus video: