Gradnju stadiona na Cetinju obećali 12 puta

Kako obećanje nije ispunio u 2014, prvo je rok izgradnje pomjerio za prvu polovinu 2015, pa za maj 2017, pa oktobar...
54 pregleda 24 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica Cetinje
Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 01.09.2017. 19:30h

Kako iz kabineta gradonačelnika Cetinja Aleksandra Bogdanovića ne bi spočitavali novinarima “Vijesti” da su maliciozni, površni u analizi i da imaju tamo neke namjere da samo kritikuju vlast na Cetinju zbog ponavljanja istih obećanja o gradnji stadiona, pozivamo ih da pročitaju ono što su sami napisali na portalu Prijestonice - cetinje.me.

Na ovom mediju lokalne vlasti nalazi se 12 tekstova iz različitih perioda i prilika u kojima Bogdanović ili njegov kabinet jasno i nedvosmisleno obećavaju da će gradnja stadiona početi u 2014.

Većina tih obećanja je iz 2013. godine, kada su na Cetinju održani izbori.

Prvo je izrečeno na svečanoj akademiji povodom 100 godina postojanja FK Lovćen u avgustu 2013.

“Sasvim je realno očekivati da ćemo već za 101. godišnjicu, možda baš u ovom sastavu, ispratiti i sam početak radova na tom projektu. Za to ću se, kao predsjednik Skupštine FK Lovćen i kao gradonačelnik Prijestonice Cetinje, zdušno zalagati,” kazao je tada Bogdanović.

U novembru 2013. gradonačelnik je kazao da su sve pripreme završene za gradnju stadiona

Nakon što je usvojen DUP Zona sporta u Skupštini Prijestonice, Bogdanović je 1. oktobra 2013. kazao da će “već sljedeće godine počeli radove”.

To isto, kako prenosi njegov portal, obećao i u intervjuu beogradskom “Blicu” 13. oktobra 2013.

Na svečanoj sjednici povodom Dana Prijestonice 13. novembra 2013, dao je čuveno obećanje.

“Već u narednoj godini, Prijestonica Cetinje započeće niz značajnih projekata, za čiju su realizaciju do sada kraju privedene sve neophodne pripreme. Pod time, prije svega, podrazumijevam rekonstrukciju Studentskog trga i obnovu hotela 'Lokanda', izmještanje ikone Bogorodice Filermose u prostor Cetinjske pećine i gradnju i modernog fudbalskog stadiona na Obilića poljani. Takođe, sljedeće godine rekonstruisaćemo i oba centralna gradska parka,” obećao je Bogdanović tri dana prije izbora.

Onda je 14. decembra 2013. ponovio obećanje.

“Već sljedeće godine slijedi i izmještanje ikone Bogorodice Filermose u Cetinjsku pećinu, kao i rekonstrukcija fudbalskog stadiona na Obilića poljani”, kazao je za portal Refleksija, što je prenio i cetinje.me.

Na dan kada je dobio podršku odbornika za novi mandat 26. decembra 2013. svečano se obavezao da će naredne godine početi i sa gradnjom modernog stadiona.

Na dodjeli godišnjih priznanja najboljima u oblasti sporta 28. decembra 2013, Bogdanović je podijelio svoj “čvrst stav” da će 2014. godine početi gradnja stadiona kojeg je nazvao i “sportskom investicijom decenije”.

Dan kasnije je, na doručku sa predstavnicima medija, ponovio da je jedan od ključnih projekata u 2014. gradnja modernog fudbalskog stadiona.

Onda je 13. januara u intervjuu Pobjedi ponovio obećanje gradnju stadiona u 2014.

To je isto uradio dan kasnije, povodom početka pripreme FK Lovćen za nastavak šampionata.

“Gradonačelnik Bogdanović podsjetio je da će gradska uprava tekuće godine početi i gradnju stadiona na Obilića poljani,” saopšteno je iz Prijestonice.

Iz Prijestonije i 4. februara na promociji idejnog rješenja, kojoj je prisustvovao Bogdanović, rečeno da će gradnja početi “tokom tekuće godine”.

On je sam ponovo 24. februara da “nas ove godine očekuje i početak gradnje fudbalskog stadiona”.

Kako je 2014. prošla bez početka izgradnje, Bogdanović je u decembru 2014. na dodjeli godišnjih nagrada najboljim sportistima, kazao da će izgradnja početi “već u prvoj polovini 2015”.

Kako ni tada nije počela izgradnja, u martu na sastanku sa direktorom Direkcije javnih radova kazao da će gradnja početi u maju 2017. Sada kada su se primakli novi izbori, gradnja je najavljena za oktobar 2017.

Bonus video: