Predstavnici Barske plovidbe neće prisustvovati sjednici SO Bar: Kupovina broda nije u nadležnosti opštine

Oni su kazali i da su na raspolaganju Skupštini, ali isključivo i prostorijama njihovog društva "u kojima jedino i priliči raspravljati o aktima koje je donijelo naše privredno društvo tj. njegovi organi upravljanja“

9070 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube/Barska Plovidba AD Bar
Foto: Printscreen YouTube/Barska Plovidba AD Bar

Odbor direktora „Barske plovidbe“ je obavijestio javnost da njihovi predstavnici neće prisustvovati sjednici Skupštine opštine Bar na kojoj će jedna od tačaka biti kupovina trajekta AF Francesca za potrebe linije Bar - Bari.

Sjednica je zakazana za ponedjeljak 24. jul, a ova tačka uvrštena je na inicijativu predsjednika Skupštine Branislava Nenezića (SD).

On je tada kazao da brine visoka cijena i stepen bezbjednosti "AF Francesca".

U pismu koje je Odbor direktora uputio Neneziću navodi se da se radi o predmetnoj Odluci Skupštine akcionara koju Odbor direktora treba da izvrši i da su mišljenja da je sazivanje sjednice SO sa predloženom tačkom dnevnog reda formalno i materijalno pravno neutemeljeno.

"... i to, kako u dijelu nadležnosti SO Bar da raspravlja o predmetnim pitanjima, a koje nadležnosti su definisane Zakonom i Statutom Opštine Bar, tako i u dijelu precedentnog načina odabira teme za razmatranje na Skupštini opštine Bar. Ubijeđeni smo da je pogrešan način rada da se sazivanjem SO raspravlja o Odluci koju je donio najviši organ upravljanja u privrednom društvu koje je samostalni privredni subjekt i u kojem Opština Bar nema učešće u akcionarskom kapitalu ili bilo koju drugu poslovnu poveznicu“, navodi se, između ostalog, u pismu, piše BarInfo.

Oni su kazali i da su na raspolaganju Skupštini, ali isključivo i prostorijama njihovog društva "u kojima jedino i priliči raspravljati o aktima koje je donijelo naše privredno društvo tj. njegovi organi upravljanja“.

„Na ovaj način iskazujemo potpunu otvorenost prema svim zainteresovanim institucijama i licima, stoga Vas ovim putem pozivamo kao naše cijenjene goste da nas uskoro posjetite, a mi preuzimamo obavezu da Vas upoznamo sa svim bitnim činjenicama koje Vas zanimaju iz domena rada našeg društva Termin predmetnog sastanka, sigurni smo, dogovorićemo u najkraćem primjerenom roku“, kaže se pismu iz „Barske plovidbe“ AD.

Bonus video: