Gradimo budućnost Kolašina

Izgradnja hotela Crowne Plaza Kolašin, samo je početak onoga što "Magnum Development" želi da doprinese Kolašinu!

19341 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Magnum Development doo Podgorica
Foto: Magnum Development doo Podgorica

Ispred kapitalnog infrastrukturnog projekta stavlja se društvena odgovornost i predanost za doprinos zajednici. Aktivno učešće u brojnim inicijativama, konstantna angažovanost u projektima koji snaže društvo u Kolašinu predstavljaju imperativ za kompaniju "Magnum Development doo Podgorica".

Ulaganje u zajednicu i podrška poboljšanju kvaliteta života

Budućnost se stvara ulaganjima i podrškom onima na kojima lokalna zajednica ostaje - djeci i mladima:

Magnum Development doo Podgorica
foto: Magnum Development doo Podgorica

Čast nam je što smo dali doprinos razvoju kulture kroz podršku izgradnji koncertne bine u gradu u kojem Muzička škola kao samostalna vaspitno-obrazovna institucija počinje da radi 1990. godine. Vjerujemo da će “Škola za osnovno muzičko obrazovanje” i njeni đaci nastaviti da šire ljubav prema klasičnoj muzici i time doprinose boljem i urbanijem Kolašinu, a naše je zadovoljstvo što smo pomogli da preko 200 učenika škole dobije prostor da predstavi rad kojem prilaze sa toliko ljubavi.

Uz našu podršku planirano je renoviranje dijela unutrašnjosti jednog od monumentalnih objekata u Kolašinu - Spomen doma, koji je nastao kao omaž prvoj skupštini Nacionalnog antifašističkog savjeta za nacionalno oslobođenje.

Napredak svakog sistema počiva na održivom razvoju, a poznato nam je da isti nije moguć bez adekvatne komunalne infrastrukture. Naša kompanija je to prepoznala davanjem donacije za nabavku modernih polu - podzemnih kontejnera.

Takođe, početkom ove godine smo dali podršku Opštini kako bi naš grad bio lijepo okićen tokom novogodišnjih praznika.

Magnum Development doo Podgorica
foto: Magnum Development doo Podgorica

Naša želja je da pomognemo uspješnom rješavanju jednog od ključnih problema sjevera, a to je povratak i ostajanje omladine u ovom regionu. Jedan dio će se uraditi otvaranjem novih radnih mjesta, poput onih koji će nastatiti izgradnjom hotela Crowne Plaza Kolašin, a zaposleni u kompaniji uvijek će biti tu za podršku svim inicijativama za razvoj grada.

Iz na kraju, za đake prvake u Kolašinu najavljeno je posebno iznenađenje – školski pribor kao znak dobrodošlice u školske klupe. Realizacija ovog događaja predviđena je za kraj avgusta ove godine, a u planu je dalja podrška obrazovanju, naročito onih najmlađih, koje smatramo najvažnijim potencijalom svake lokalne zajednice - saopšteno je iz Kompanije na “Promociji društveno odgovornog poslovanja” organizovanoj u Kolašinu, 17. jula 2023.godine.

O Kompaniji

Društvo Magnum Development je osnovano 2020. godine u svrhu sprovođenja projekta izgradnje hotela u Kolašinu.

Projekat izgradnje hotela, po kondo modelu poslovanja je dobio odobrenje od Vlade Crne Gore da se uvrsti na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma u junu 2022. godine.

Procijenjena vrijednost samog Projekta iznosi preko 13 miliona eura i predstavlja jedinstven energetski efikasan turistički projekat u Crnoj Gori.

Hotel će se fokusirati na područje zdravstvenog turizma, što će predstavljati jedinstvenu ponudu ne samo u Kolašinu, već uopšte u sjevernom dijelu Crne Gore.

Kompanija "Magnum Development" u projekat je krenula sa ciljem da stvori najbolje moguće uslove budućim gostima i vlasnicima apartmana, zbog čega će novi hotel poslovati kao dio IHG grupe koja broji preko 6.000 hotela širom Evrope i svijeta. IHG grupa prepoznatljiva je po svojim visokim standardima i kvalitetu usluge, a “Magnum Development” po implementaciji savremenih standarda, što je savršena kombinacija za stvaranje doma turistima koji žele i luksuz i mir.

“Crowne Plaza” donosi u Kolašin i dodir Alpa, pošto će po uzoru na Austriju, hotel biti fokusiran i na zdravstveni turizam. To će donijeti jedinstvenu sofisticiranu ponudu obogaćenu luksuznim SPA i wellness sadržajima.

Magnum Development doo Podgorica
foto: Magnum Development doo Podgorica

Planirano je da hotel ima 105 jedinica površine od 24m2 do 64m2 čija se prodaja vrši sa povoljnim planom otplate.