Najavili da će od 28. jula, svakog petka, do ispunjenja zahtjeva, blokirati granične prelaze prema Hrvatskoj

Generalni sekretar USSCG, Srđa Keković saopštio je da u prethodnim mjesecima agonije, koju prolazi preko 500 zaposlenih radnika Instituta, i čitavog procesa njihove sindikalne organizacije imali su razumijevanja zbog kompletne političke situacije i Vlade koja je i dalje u tehničkom mandatu, i imajući u vidi nezavršeni proces privatizacije

11096 pregleda 6 komentar(a)
Sa pres konferencije, Foto: Mediabiro
Sa pres konferencije, Foto: Mediabiro

Izvršni odbor tih Sindikalne organizacija Instituta "Dr Simo Milošević" i Unije slobodnih sindikata Crne Gore ( USSCG) donio je odluku da od 28. jula svakog petka do ispunjenja zahtjeva organizuje dvočasovne blokade graničnih prelaza prema Hrvatskoj, prenosi danas agencija Meidabiro.

Iz te agencije su naveli da su sindikalna organizacija Instituta "Dr Simo Milošević" i Unija slobodnih sindikata Crne Gore ( USSCG) u prethodnom periodu, u više navrata, apelovala na Vladu Crne Gore da preduzme sve nepohodne aktivnosti na očuvanju jedinstvenog crnogorskog brenda kakav je Institut "Dr Simo Milošević".

"Kako do sada nisu dobili odgovor, izvršni odbor tih sidnikalnih organizacija donio je odluku da od 28.jula svakog petka do ispunjenja zahtjeva organizuje dvočasovne blokade graničnih prelaza prema Hrvatskoj", navodi Mediabiro.

Na današnjoj pres konferenciji iz ove dvije sindikalne organizacije su poručili da znaju da je Vlada u tehničkom mandatu, ali da više nemaju vremena za čekanje.

"Jer čekajući novu Vladu možemo zauvijek da izgubimo dragulj crnogorskog zdravstvenog turizma", poručeno je na današnjem presu.

Generalni sekretar USSCG, Srđa Keković saopštio je da u prethodnim mjesecima agonije, koju prolazi preko 500 zaposlenih radnika Instituta, i čitavog procesa njihove sindikalne organizacije imali su razumijevanja zbog kompletne političke situacije i Vlade koja je i dalje u tehničkom mandatu, i imajući u vidi nezavršeni proces privatizacije.

Keković
Kekovićfoto: Mediabiro

"Međutim, sada znamo da će pomenutim Institutom ubuduće isključivo upravljati država, stoga, insistiramo da upravo naša država nađe odgovore na sva ova pitanja", kazao je Keković.

Kao alarmantnu činjenicu, Keković je izdvojio napuštanje kadrova i stručnih lica sa Instituta, i napomenuo da ukoliko se takvo napuštanje nastavi, Institut se više neće moći vratiti u pređašnje stanje.

“Tražimo hitno rješenje Vlade, i ovim apelom pokušaćemo da još jednom utičemo na donosioce odluka, kako bi po hitnom postupku našli i preduzeli konkretne mjere, kako bi izašli iz ove situacije i zaustavili dalje osipanje zapošljenih iz Instituta", istakao je Keković.

Prema njegovim riječima, prijeti velika opasnost da Institut napuste i pacijenti kao i gosti.

Keković je naveo da će apel biti na snazi 10 dana, prije nego što se u ovu borbu ne uključe sa određenim raspoloživim zakonskim sredstvima.

"Ukoliko se Vlada Crne Gore ogluši na naše konstantne apele mi ćemo, nažalost, biti primorani da pribjegnemo blokadi određenih graničnih prelaza kako bi skrenuli pažnju nadležnima da je vrijeme da poklone Institutu barem onoliko pažnje koliko su poklonili drugim kolektivima koje su tokom prethodnih mjeseci i godina izvlačili iz krize", kazao je Keković.

Bonus video: