Za odnose s investitorima posebna služba u Tivtu

Reorganizovana i dopunjena lokalna uprava Tivta, koja će sada imati 16 segmenata

1795 pregleda 1 komentar(a)
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Opština
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Opština

Opština Tivat napravila je reorganizaciju lokalne uprave tako da nju sada čini ukupno 16 posebnih segmenata. To je za tri više u odnosu na dosadašnju organizaciju koja je na snazi bila od posljednjeg kvartala 2020. godine.

Novouvedeni segment lokalne uprave koju vodi gradonačelnik Željko Komnenović je Služba za odnose s investitorima, a koja trenutno ima samo jednog zaposlenog, v.d. rukovodioca Elvisa Mustajbašića koji je do sada radio u kabinetu predsjednika Opštine. Ovu novu službu u gradskoj administraciji Tivta uveli su zbog potrebe unapređenja efikasnosti saradnje i ukupnih odnosa s investitorima prisutnim u toj opštini gdje se realizuju velike strane investicije poput Porto Montenegra i Luštice Bay koja je s ukupnom vrijednošću od preko 1,2 milijarde eura, ujedno i najveća direktna strana greenfield investicija u Crnoj Gori.

Pored tih u Tivtu se razvija i čitav niz nešto manjih investicija poput gradnje novog turističko-stambenog kompleksa kompanije ALK Montenegro na Seljanovu vrijednog oko 100 miliona eura, ili novog manjeg nautičkog centra i marine u Bonićima, pa su u lokalnoj upravi odlučili da formiraju posebnu novu službu unutar Opštine koja će se baviti samo saradnjom s investitorima i unapređenjem lokalnog biznis ambijenta.

Posebnu novu službu dobio je i glavni gradski arhitekta Marko Popović koji je do sada djelovao kao dio Službe predsjednika Opštine. On je zbog povećanog obima posla i investiciono-graditeljskog buma, koji se već duže vrijeme dešava u Tivtu, tražio i dobio da se formira čitava nova služba sa saradnicima koji će glavnom gradskom arhitekti pomagati u radu i završavanju njegovih svakodnevnih obaveza.

Pored ove dvije nove službe organizaciju lokalne uprave Tivta čini još pet službi koje su postojale i do sada - Služba predsjednika, Služba glavnog administratora, Služba Skupštine opštine, Služba za unutrašnju reviziju i Služba zaštite. Po novoj organizaciji Opština će i dalje imati i još jedan novi sekretarijat, za saobraćaj i komunalno-stambene djelatnosti, a zadržava se i ukupno šest do sada postojećih sekretarijata i to za društvene djelatnosti, za finansije, za komunalni i inspekcijski nadzor, za privredu, za lokalnu upravu i za uređenje prostora. Kao posebni organi ostaju i dvije dosadašnje direkcije: za investicije, odnosno za imovinsko-pravne poslove.

Bonus video: