MERT: Budva opravdava titulu prijestonice turizma

„Prihodi od raznih taksi su narasli na 1,98 miliona eura, što predstavlja značajan porast od 43 odsto u odnosu na prethodnu godinu“, ističu iz ministarstva

3557 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Turistička sezona u Budvi donosi sjajne rezultate i obećava mnogo razloga za zadovoljstvo, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

„Prihodi od raznih taksi su narasli na 1,98 miliona eura, što predstavlja značajan porast od 43 odsto u odnosu na prethodnu godinu“, navodi se u saopštenju.

Iz MERT-a su rekli da se najveća budvanska hotelska grupa, Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera, posebno ističe kao uspješna.

„U prvih šest mjeseci, zabilježili su nevjerovatan rast od 100 odsto u odnosu na isti period prošle godine, te 12 odsto bolje rezultate nego u istom periodu 2019. godine. Popunjenost svih njihovih kapaciteta dostigla je maksimalnih 100 odsto, a hotelijeri s optimizmom očekuju konačne rezultate koji će potvrditi izvrsnost sezone“, kazali su iz MERT-a.

Takođe, prisutan je i interes za produženje sezone, s obećavajućim rezervacijama za period od septembra do oktobra.

„Statistički podaci Uprave za statistiku pokazuju značajan rast turističkih posjeta u Budvi u periodu od januara do maja. Dolasci su porasli 62 odsto, a noćenja 50 odsto u odnosu na isti period prethodne godine“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da gosti iz različitih zemalja doprinose tom iznenađujućem rastu.

„Najveći udio u ukupnom broju dolazaka ostvarili su posjetioci iz Srbije, Njemačke, Francuske, Albanije, Turske, Velike Britanije, Hrvatske, Rusije, Bosne i Hercegovine, Poljske i Holandije. Takođe, značajan interes dolazi iz vanevropskih zemalja poput Izraela, Kine i Sjedinjenih Američkih Država“, precizira se u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli da ova sezona obećava nastavak uspješnog trenda, te čini Budvu jednom od najtraženijih turističkih destinacija u regiji.

Bonus video: