Sajt blokiran, Milga tvrdi da su im ukrali ime

Nikšićaninu ukradeno 17.700 eura na sajtu 1bet2bet.com
91 pregleda 3 komentar(a)
online klađenje, Foto: Screenshot
online klađenje, Foto: Screenshot
Ažurirano: 31.08.2017. 18:48h

Sajt www.1bet2bet.com, protiv čijeg vlasnika je predata prijava crnogorskom tužilaštvu zbog prevare i krađe, juče je prestao da radi. Prvo je na sajtu pisalo da je blokiran, a kasnije da je ugašen.

“Vijesti” su juče objavile tekst da je igrač iz Nikšića podnio ovu prijavu tužilaštvu jer su mu u januaru uzeli 17.700 eura njegovog uloga i dobitka.

Uplate za taj sajt išle su na račun firme Milga UK iz Londona, a njen osnivač je firma Milga sa Cetinja. Obje firme imaju istog direktora Ričarda Kavičanskog.

On je juče u mejlu “Vijestima” naveo da Milga sa Cetinja nema veze sa ovim sajtom i da je neko zloupotrijebio njeno ime.

“Kao izvršni direktor tvrdim da Milga ne vodi nijedan veb sajt za igre na sreću, i sudeći prema članku, neko zloupotrebljava ime naše kompanije. Kompanija nema nikakvu operaciju ili obrt povezan sa igrama na sreću. Međutim, naš zadatak je istraga povodom ove prevare. Pored toga, prema našim saznanjima, uprava E Gambling Montenegro je već ranije nadležnim organima predala sve podatke i dokumenta o ovom slučaju”, naveo je Kavičanski zahvaljujući što je ovim tekstom “upozorena javnost u vezi sa ovom aktuelnom lažnom aktivnošću”.

Na istoj adresi gdje je u Londonu registrovana Milga prijavljena je i firma E Gambling Montenegro, čiji je osnivač E Gambling Montenegro iz Podgorice. I ove dvije firme imaju istog direktora Endrija Kolodanjija. Kavičinski i Kolodanji, prema podacima iz londonskog registra, imaju istu adresu u Budimpešti.

Cetnjska Milga i podgorički E Gambling ranije su imali ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji u vezi sajta za priređivanje igara na sreću 77jackpot.com. Protiv E Gamblinga Montenegro crnogorsko tužilaštvo već dvije godine vodi istragu u vezi nelagalnog priređivanja igara na sreću i mogućeg pranja novca.

Jedna od osnivača E Gamblinga je ofšor firma “Royal Online Limited”, čiji je izvršni direktor Milovan Maksimović, brat od ujaka bivšeg premijara Mila Đukanovića.

Bonus video: