Monstat: Zabilježen pad industrijske proizvodnje na godišnjem nivou

“U poređenju sa prvim ovogodišnjim kvartalom, sektori vađenje ruda i kamena i snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija bilježe pad od 18 odsto", podaci su Monstata

2739 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u drugom kvartalu ove godine pala je jedan odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Monstata.

“U poređenju sa drugim prošlogodišnjim kvartalom, sektori vađenje ruda i kamena i snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija bilježe rast od 4,2 odsto, odnosno 43,8, dok prerađivačka industrija bilježi pad od 19,8 odsto”, navodi se u saopštenju.

Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u drugom kvartalu ove godine, u odnosu na prvo tromjesečje, bilježi pad od 17,3 odsto.

“U poređenju sa prvim ovogodišnjim kvartalom, sektori vađenje ruda i kamena i snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija bilježe pad od 18 odsto, odnosno 39,9 odsto, dok prerađivačka industrija bilježi rast od 13,9 odsto”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: