Veće cijene komunalnih usluga za građane NIkšića

Direktor Komunalnog preduzeća Mileta Milatović podsjetio je da cijene komunalnih usluga u Nikšiću nisu mijenjane posljednjih 13 godina

9021 pregleda 10 komentar(a)
Vanredna sjednica Skupštine opštine Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Vanredna sjednica Skupštine opštine Nikšić, Foto: Svetlana Mandić

Nove cijene usluga nikšićkog Komunalnog preduzeća za fizička lica biće veće za 0,019 centri po metru kvadratnom stambenog prostora – sa postojećih 0,066 centri uvećane su na 0,085 centi po kvadratu (bez obračunatog PDV-a).

Tako su odlučili odbornici vladajuće koalicije na vanrednoj sjednici Skupštine opštine Nikšić koja je održana danas.

Prethodno su odbornici opozicije, koalicije "Za evropski Nikšić" i nezavisna odbornica Tatjana Knežević Perišić, napustili skupštinsko zasijedanje jer je njihova inicijativa o smjeni predsjednika Opštine, Marka Kovačevića, skinuta sa dnevnog reda.

Direktor Komunalnog preduzeća Mileta Milatović podsjetio je da cijene komunalnih usluga u Nikšiću nisu mijenjane poslednjih 13 godina.

Kako je kazao, uvećanje cijena doprinijeće boljem radu Komunalnog preduzeća i poboljšati njegovu finansijsku situaciju.

"Milatović mi je objasnio sa kojim problemima se suočavaju. Mehanizacija je jako zastarjela, prosjek starosti je preko 30 godina, najmlađe vozilo je bilo bivšeg direktora Komunalnog preduzeća. Ono što se mora uraditi u narednom periodu je da se opredijeli značajan iznos kroz rebalans budžeta da se obnovi vozni park. Najmanje milion eura", kazao je nezavisni odbornik Nikola Vukotić.

Odbornici su jednoglasno usvojili i izvještaj o izvršenju budžeta za period januar-jun ove godine.Sekretar Sekretarijata za finansije, razvoj i prduzetništvo Zoran Šoškić kazao je da je izvršenje budžeta za šest mjeseci ove godine najviše u odnosu na sve prethodne godine i da je za 450 hiljada eura veće nego u prethodnoj.

Za šest mjeseci Opština je, prema njegovim riječima, ostvarila prihode veće od 18 miliona eura, to je za dva miliona eura više u odnosu na isti period prošle godine.

Marko Perućica, rukovodilac Službe predsjednika je u ime predsjednika Opštine predložio proširenje dnevnog reda sa predlogom odluke o podizanju spomen obilježja u znak sjećanja na operaciju "Velveta", te predlogom odluke za davanje ulicama imena Mehmeda Meše Selimovića, Miloša Crnjanskog, Jasenovačkih žrtava, kao i predlog izmjena i dopuna predloga privremenih objekata na podrčju opštine, te predlog odluke o izmjeni odluke o zaradama i drugim primanjima opštinskih službenika i namještenika.

I te tačke su jednoglasno usvojene.

Bonus video: